Trojročný chlapček v Radvani vypadol z okna bytu na treťom poschodí

SPRÁVY
0 /

K tragédii došlo v stredu na sídlisku v Radvani.  Z otvoreného okna bytu na Kalinčiakovej vypadol dnes cez sieťku na hmyz trojročný chlapček Lucas.

Túto informáciu potvrdila  hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková:

„Operačné stredisko polície v Banskej Bystrici prijalo informáciu z tiesňovej linky č. 112 krátko popoludní. Po príchode hliadky na miesto sa zistilo, že chlapček vypadol z okna bytu na treťom poschodí, pričom utrpel zranenia, s ktorými ho previezli do banskobystrickej detskej nemocnice. Udalosť vyšetruje polícia ako prečin ublíženia na zdraví,  prebiehajú procesné úkony.“

Chlapčekov pád podľa TV Markíza stlmila strieška nad vchodom, odkiaľ na zem dopadol bokom na asfalt v kaluži krvi. Podľa suseda bol malý Lucas asi dve minúty v bezvedomí, následne sa prebral a začal plakať. Prvú pomoc mu do príchodu záchrannej služby poskytli okoloidúci vrátane elektroinštalatéra, ktorý pracoval vo vchode.

„Trojročný chlapec bol pri vedomí. Mal však viaceré poranenia hlavy, hrudníka, horných a dolných končatín. Po ošetrení záchranármi bol prevezený do Detskej fakultnej nemocnice,“

uviedol  hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

V čase nešťastia bola doma 15-ročná dcéra priateľa Lucasovej matky, ktorá bola v práci. Muž išiel práve vrátiť obedár a bol preč asi dvadsať minút, keď sa to stalo. Chlapček vyšiel na kuchynskú sedačku a keď sa oprel o sieťku na hmyz, tá sa uvoľnila a on vypadol cez okno.

Lucasa v nemocnici operovali a lekári ho udržiavajú v umelom spánku. Keďže na Slovensku nejde tento rok o prvý podobný prípad je potrebné v letných mesiacoch zvýšiť ostražitosť a sieťky na hmyz poriadne pred deťmi zaistiť.

 

Autor: (dem), Zdroj: TV Markíza a ilustračné