Policajti zadržali unikajúci Citröen na Kukučínovej

SPRÁVY
0 /

V stredu popoludní bolo rušno na Kukučínovej ulici nad Priorom. Policajti tu zadržali havarované auto Citröen C4 zlatej metalízy s vodičom.

Podľa svedkov policajného zákroku bolo na mieste činu dusno. Vodič  Citröenu, ktorý mal poškodenú prednú časť kapoty s rozbitým nárazníkom, sa správal čudne, akoby boli pod vplyvom nejakej návykovej látky.

„Podozrivý 34-ročný vodič zo Žiaru nad Hronom viedol svoj Citroën na R1 od Zvolena, pričom v Banskej Bystrici náhle ohrozil pred ním  idúce vozidlo Škoda Fabia, ktoré viedla 33-ročná vodička. Tá sa mu snažila uhnúť, ale vodič Citroënu vykonal nebezpečný predbiehací manéver a na úrovni druhého vozidla oň zavadil. Následne dostal šmyk a prednou časťou svojho vozidla narazil do zvodidiel, potom z miesta nehody ušiel,”

uviedla vo štvrtok k prípadu hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Pri tejto dopravnej nehode, ktorá sa stala v stredu 9. apríla okolo 16:00 hod. na R1, sa našťastie nikto nezranil. Po unikajúcom vinníkovi nehody bolo vyhlásené pátranie. Policajnej hliadke sa ho podarilo zadržať aj s poškodeným autom  pred 18:00 hod. na Kukučínovej ulici.

„Škoda na oboch vozidlách je odhadnutá na 4.000 eur, Národnej diaľničnej spoločnosti bola poškodením zvodidiel spôsobená škoda vo výške 250 eur. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania. U vodiča sa pri dychovej skúške nezistil alkohol, ale bolo nariadené toxikologické vyšetrenie,“

dodala Faltániová.

O výsledkoch vyšetrovania tohto prípadu vás budeme informovať po ukončení policajného vyšetrovania.

Zdroj: Bystricoviny.sk