Na pozemku budúcej SLOVENKY2 už vzniká priestor pre kaviareň a bistro

SPRÁVY
11 /

Investor chce začať s premenou areálu niekdajšej textilky v Banskej Bystrici na novú štvrť umiestnením viacerých dočasných stavieb.

Spoločnosť ARKON, a. s., ktorá je investorom a developerom projektu SLOVENKA2, pokračuje vo svojom zámere vrátiť dlhodobo nevyužívaný areál niekdajšej fabriky čo najskôr do života Banskobystričanov. V najbližších dňoch budú preto priamo na pozemku budúcej štvrte umiestnené špeciálne upravené kontajnery a ďalšie komponenty, z ktorých po získaní všetkých potrebných povolení vznikne nová kaviareň a bistro.

docasne stavby

Prevádzka s názvom CANVAS café & street food v blízkosti zastávky MHD by sa tak už čoskoro mohla stať zaujímavým oživením a doplnením gastro ponuky na rušnom Striebornom námestí.

Vyloženie komponentov nebude mať za následok žiadne dopravné obmedzenia. V nasledujúcich týždňoch bude prebiehať montáž a úprava priestorov pre budúcu gastro prevádzku, čo však nebude mať žiaden vplyv na plynulosť pohybu v okolí. Termín otvorenia prevádzky závisí od procesu získania stavebného a kolaudačného povolenia.

slovenka1

CANVAS café & street food ponúkne občerstvenie v podobe výberu tradičných slovenských jedál riešených netradičnou formou a samozrejme výberom z klasiky street food konceptov. V blízkej budúcnosti by v ňom malo nájsť uplatnenie 9 až 15 stálych zamestnancov.

Záujemcovia o prácu v gastro segmente budú mať príležitosť dozvedieť sa viac o konkrétnych pracovných pozíciách 16. októbra 2018 v mobilnom Coffeebikeu, ktorý pozýva všetkých na kávu priamo na mieste budúcej prevádzky na Striebornom námestí.

Po úspešnom ukončení búracích prác a vyčistení pozemku v auguste tohto roka, ARKON plánuje sprístupniť verejnosti časti stavebného pozemku umiestnením niekoľkých dočasných stavieb. Po kaviarni a bistre, ktorých realizácia je ešte podmienená získaním povolení, by v priebehu budúceho roka mali postupne pribudnúť predajné miesto, cukráreň a plocha určená na šport, ktorú bude v zime možné využiť na klzisko a po zvyšok roka ako ihrisko.

Ešte do konca tohto roka plánuje investor sprístupniť priamo v areáli chodník s novým krytým premostením potoku Bystrica a verejným osvetlením, čo bude znamenať vyšší komfort pre chodcov aj zlepšenie dostupnosti Ekonomickej fakulty a amfiteátra. Tento chodník nahradí súčasný úzky chodník na Tajovského ulici, ktorý je najmä v zime často znečistený a nevyhovujúci z dôvodu blízkej úzkej cesty s frekventovanou autobusovou a nákladnou dopravou.

Sirsie-vztahy