Poškodenú kamennú rímsu na Námestí SNP nemajú na svedomí vandali

SPRÁVY
1 /

Viacerí čitatelia sa obrátili na našu redakciu s otázkou, čo sa stalo s kamennou rímsou vyvýšených terás pre výsadbu kvetov na banskobystrickom Námestí SNP. Vo štvrtok i piatok odlomená časť kamennej obruby ležala na dlažbe, spod terasy bolo vidno pokrivený kryt podsvietenia a z betónu trčali káble.

Pýtali sme sa na mestskej polícii, či evidujú nejaký vandalizmus na Námestí SNP. Dozvedeli sme sa, že vo štvrtok krátko po polnoci pri odpratávaní zvyškov snehu z centra mesta pracovník čistiacej firmy zavadil mechanizmom o roh kamennej rímsy a odlomil ho.

Na mieste bola spísaná škodová udalosť a firma by mala uviesť túto časť poškodenej rímsy do pôvodného stavu. Očakávalo sa, že to bude čo najskôr.

Napriek tomu, že stále vládne pani zima a do letnej turistickej sezóny je ešte ďaleko, takéto defekty priamo v centre mesta by sa mali odstraňovať bezprostredne potom, ako k niečomu dôjde. A keď niečo bráni rýchlej náprave, tak poškodené miesto by sa malo riadne zabezpečiť.

Dúfajme, že odlomená časť kamennej rímsy sa čoskoro dostane späť na svoje miesto a opraví sa aj jej podsvietenie, aby bolo námestie opäť v poriadku.  Predsa len aj  v týchto zimných dňoch prechádza Námestím SNP množstvo ľudí  a poškodená kamenná časť terasy bije do očí…

Autor: (dem), Foto: redakčné