Polícia v našom kraji pátra po dvoch hľadaných Bystričanoch

SPRÁVY
1 /

Banskobystrická polícia rozbehla pátranie po dvoch Bystričanoch. Jeden opustil psychiatriu v Kremnici a druhého hľadajú za vydieranie.

„Polícia v Banskej Bystrici sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom Petrovi Caliscibettovi (40) z Banskej Bystrice. Okresný súd v Žiari nad Hronom vydal v decembri 2013 príkaz na jeho zatknutie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia,“

uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Hľadaný Peter Caliscibett svojvoľne odišiel z Psychiatrickej nemocnice v Kremnici, kde má súdom nariadený výkon ústavného ochranného protitoxikoma­tického liečenia, ktorý mu bol uložený Okresným súdom v Banskej Bystrici. Ten nariadil aj obmedzenie osobnej slobody svedka a jeho predvedenie na okresný súd. Okresný súd vo Zvolene vydal v januári 2014 príkaz na zatknutie hľadaného pre prečin krádeže.

Polícia navyše žiada aj o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom Dušanovi Dányim z Banskej Bystrice (36).

„Na Dušana Dányiho vydal sudca Okresného súdu v Trenčíne príkaz na zatknutie pre trestný čin vydieranie. Hľadaný sa zdržiava na neznámej adrese a nepreberá zásielky súdu,“

dodala hovorkyňa Faltániová.

Akékoľvek informácie, ktoré polícii pomôžu pri vypátraní hľadaných osôb a ich následnom zadržaní, môžu občania oznámiť na najbližšom útvare Policajného zboru, alebo na linku tiesňového volania č. 158.

Zdroj: KR PZ BB