Na plážovom kúpalisku zachraňovali muža vo vypúšťacej šachte

SPRÁVY
0 /

Hoci v pondelok dopoludnia pršalo a hrozili búrky, na plážovom kúpalisku zatvorenom pre verejnosť robili údržbu celého areálu. Pri čistení šachty s vypúšťacím ventilom sa zamestnanec kúpaliska pošmykol a spadol do nej.

Na mieste zasahovalo desať príslušníkov HaZZ v Banskej Bystrici s troma kusmi techniky. Zachraňovali topiaceho sa muža v šachte. Privolaným hasičom sa ho napokon podarilo vytiahnuť a zachrániť, keď sa do šachty spustili s dýchacími prístrojmi kvôli podozreniu na zhromaždené plyny.

„67 – ročný muž sa vo vypúšťacej šachte zrejme nadýchal zatiaľ presne neurčeného plynu. Previezli ho na ošetrenie do Rooseveltovej nemocnice,“

informoval hovorca zdravotníckych záchranárov Boris Chmel.

Manažérka plážového kúpaliska Denisa Berkis k dopoludňajšiemu incidentu uviedla:

„V pondelok je kúpalisko zatvorené. Konala sa preto klasická kontrola a údržba celého areálu s bazénmi. Zamestnanec kúpaliska sa pošmykol a spadol do šachty. Našťastie hasiči ho zachránili a je v poriadku.“

Dôležité je, že pri nešťastnom páde do šachty nedošlo k vážnejšiemu zraneniu zamestnanca kúpaliska. To tak môže po vykonaní údržby pokračovať v letnej prevádzke.

 

Zdroj: (dem), Foto: Mirka Chabadová a ilustračné