Na historickej Radnici možete zanechať posledný odkaz Ivanovi Palúchovi (†75)

SPRÁVY
3 /

Banská Bystrica s hlbokým zármutkom prijala smutnú správu o smrti Ivana Palúcha, výnimočného človeka a legendárnej hereckej osobnosti. Môžete mu kondolovať na historickej Radnici.

Posledný odkaz pre zosnulého Ivana Palúcha a vyjadrenie úprimnej sústrasti pre pozostalých môže vyjadriť každý, kto sa v tichej spomienke pristaví v historických priestoroch Radnice na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Kondolenčná listina bude umiestnená vo foyer Radnice do stredy 8. júla 2015.

Posledná rozlúčka s Ivanom Palúchom sa uskutoční v stredu 8. júla o 13:00 vo Farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie.

Jedinečný umelec s neľahkým životným osudom, herec kráčajúci po červenom koberci v Cannes, kamarát a kolega slávnej francúzskej herečky Annie Girardot, nezabudnuteľný princ Bajaja či Adam Šangala, jeden z najvýraznejších predstaviteľov slovenského filmu zomrel 3. júla vo veku 75 rokov.

Ivan Palúch žil dlhé roky v Banskej Bystrici a toto mesto miloval. S družkou Idou Muškovou býval v malom byte na  Fortničke. V roku 2009 získal Cenu mesta za vynikajúce výkony a činnosť, ktorou sa významným spôsobom pričinil o kultúrny rozvoj mesta pod Urpínom.

 

Zdroj: mesto BB, Foto: Mirka Chabadová + ilustračné