Minister školstva otvorí nový školský rok v Banskej Bystrici

SPRÁVY
0 /

Nový školský rok 2014/15 otvorí minister školstva Peter Pellegrini v utorok 2.septembra symbolicky v Banskej Bystrici na dvoch základných a jednej strednej škole. V nich podľa vlastných slov „dral školské lavice“.

O 8:30 hod sa Peter  Pellegrini zúčastní na slávnostnom otvorení školského roka v Základnej škole Slobodného slovenského vysielača na Skuteckého ulici. Ide o školu, ktorá dosiahla najlepšie výsledky spomedzi všetkých základných škôl na Slovensku podľa nedávno zverejneného rebríčka organizácie INEKO. Túto školu aj sám navštevoval.

Následne o 9:30 h navštívi minister školstva aj Základnú školu na Triede SNP a o 10:00 hod Gymnázium J. G. Tajovského. Zájde aj na ZŠ Bakossova, ktorej zrušenie navrhované vedením mesta nepodpísal a tým sa táto škola následne v mestskom zastupiteľstve zachránila. „Školský rok tam otvárať nebudem, ale chcel by som sa tam ísť pozrieť,“ uviedol Peter Pellegrini pre TASR

„Budeme veľmi radi, ak pán minister v utorok medzi nás zavíta,“

zareagovala   riaditeľka ZŠ Jána Bakossa Margita Karaková. Podľa nej tento  školský rok budú napokon začínať zhruba s 200 žiakmi. Asi 50 rodičov počas neistoty posledných mesiacov okolo rušenia školy prehlásilo svoje deti do iných škôl v meste.

Autor: (mt), Foto: ilust.