Mestská spoločnosť MBB obnovuje cestu na Pršianskej terase

SPRÁVY
4 /

Nedokončená miestna komunikácia na Bronzovej ulici bola dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Vďaka zlepšenej finančnej kondícii pristúpila v minulom týždni mestská obchodná spoločnosť MBB, a. s. k jej obnove.

Zároveň sa začalo pracovať aj na vybudovaní štyroch nových vjazdov na Bronzovú, Opálovú a Zafírovú ulicu a úprave dvoch vjazdov na Jaspisovú ulicu. Celková hodnota stavebných prác sa pohybuje vo výške cca 72 000 eur bez DPH.

Obyvatelia Pršianskej terasy upozorňovali dlhé roky na zanedbaný stav cesty a vjazdov na jednotlivé ulice, ktoré boli znehodnotené aj výstavbou rodinných domov. Vedenie mestskej spoločnosti a primátor Ján Nosko im aj prostredníctvom zasadnutí občianskych rád prisľúbili nápravu.

„Zhotoviteľ začal pracovať na obnove 360 metrov komunikácií už pred niekoľkými dňami. Starý povrch betónovej komunikácie bol odfrézovaný, následne sa výškovo upravili uličné vpuste a kanalizačné šachty. V najbližších dňoch bude položená nová vrstva asfaltu. Stavebné práce by mali byť ukončené posledný júlový týždeň,“

informuje riaditeľ MBB, a. s. Ing. Dušan Argaláš.

Mesto v spolupráci so svojou stopercentnou dcérskou spoločnosťou zároveň intenzívne pracuje na príprave podkladov k spracovaniu projektovej dokumentácie vybudovania nového chodníka s osvetlením na Medenej ulici.

 

Zdroj: Zdenka Marhefková, Foto: mesto BB