Jazda nákladiakom v protismere na R1 vyjde vodiča draho  

SPRÁVY
4 /

Mediálne známy prípad vodiča nákladného auta, ktorý si to v Banskej Bystrici na R1 namieril rovno v protismere, bude mať policajnú dohru. Aj keď našťastie nedošlo k nehode, vážny dopravný priestupok sa totiž ocitol na videu vodiča oproti idúceho osobného auta, čo je nezvratný dôkaz.

Prípad sa stal 8.septembra na R1 v Banskej Bystrici medzi odbočkou do Podlavíc a odbočkou s nadjazdom do Sásovej.  V protismere sa zrazu objavilo nákladné auto Tatra, ktorého vodič zle odbočil a keď si to uvedomil, zapol aspoň výstražné svetlá.  Našťastie sa tento dopravný incident obišiel bez nehody či ujmy na zdraví účastníkov cestnej premávky.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici  Andrea Petrovičová k tomuto prípadu uviedla:

„Vodič motorového vozidla bol stotožnený, spisový materiál bol odstúpený na príslušný správny orgán, kde mu v správnom konaní môže byť uložená pokuta až do výšky 300 eur a môže mu byť udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do 2 rokov.“

Vodič sa dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Hoci si uvedomil chybu, ktorej sa dopustil, na dvojpruhovej vozovke protismerného prúdu sa už nemohol  otočiť ani cúvať, pokiaľ sa nedostal na prvú odbočku z R1.

Autor: (dem), Foto: internet