FOTO: Na ZŠ Sitnianska mali Jesenné slávnosti

SPRÁVY
1 /

Na najväčšom sásovskom sídlisku mali vo štvrtok popoludní Jesenné slávnosti. Do ZŠ Sitnianska medzi deti materských škôl a ich rodičov prišli aj mestskí poslanci.
„Akciu Jesenné slávnosti organizuje predsedníčka miestnej občianskej rady Ľubka Buranová, za čo jej týmto ďakujem. Ako poslanci za volebný obvod Rudlová a Sásová sme vyčlenili z nášho rozpočtu na túto akciu sumu 2.424 €. Deti tu spolu s rodičmi vytvárajú rôzne zaujímavé produkty, ktoré potom vystavia vo svojich školách. Pripravili sme pre nich odmeny, sladkosti, občerstvenie a diskotéku,“
uviedol pre náš portál sásovský poslanec Andrej Refka, ktorý prišiel aj so synom navštevujúcim MŠ Strážovská.

„Je to super podujatie, na ktorom sa stretávajú  v škole deti s rodičmi a spolu tvoria. Takto sa vytvára aj spolupatričnosť medzi malými a veľkými obyvateľmi sídliska,“ povedal nám ďalší sásovský poslanec Jakub Gajdošík.

Jeho kolega Michal Škantárk tomu dodal: „Som rád, že sme podporili Jesenné slávnosti na tejto škole, lebo je to nielen zábavná, ale aj užitočná vec pre všetkých, ktorí prišli. V Sásovej sa takto vytvárajú zaujímavé komunity ľudí.“

Všetky diela, ktoré na Jesenných slávnostiach vytvoria deti so svojimi rodičmi, môžu potom aj ostatní vidieť na verejných výstavách v jednotlivých škôlkach. V rámci kultúrneho programu sa prezentovali deti z materských škôl a ZŠ Sitnianska.

Cieľom akcie bolo vytvoriť podnetné prostredie pre zážitkové učenie, rozvíjať poznávacie schopnosti, fantáziu a tvorivosť detí s využívaním prírodného materiálu, rozvíjať  medziľudské  vzťahy a podporovať prirodzenú potrebu vzájomného kontaktu a schopnosť vzájomnej tolerancie. Formou zábavných edukačných aktivít, tvorivých dielní a environmentálnou  výchovou sa zároveň deti vedú k zodpovednosti za ochranu a tvorbu životného prostredia či k podpore zdravého životného štýlu.

Akcia sa konala v spolupráci materských škôl a ich rodičov, Občianskej rady Rudlová-Sásová, ZŠ Sitnianska, mesta Banská Bystrica a poslancov MsZ za volebný obvod č.7.

Zdroj: Bystricoviny.sk