Čaká nás zväčša polooblačno a postupné oteplenie

SPRÁVY
0 /

Po miernom víkendovom ochladení sa bude v Banskej Bystrici postupne otepľovať. Slnko na oblohe bude zvádzať súboje s oblakmi a väčšinou bude víťaziť.

pondelok by malo byť polooblačno. Denná teplota vystúpi na 13 °C, v noci klesne na 1 °C.

utorok bude v našom meste prevažne polooblačno, miestami prehánky.  Maximálna teplota cez deň vystúpi na 13°C, v noci bude okolo 0°C.

stredu by malo byť v Banskej Bystrici polooblačno. Počas dňa sa ortuť teplomera dostane na 15 °C, v noci klesne na 2 °C .

Vo štvrtok meteorológovia predpovedajú pre Banskú Bystricu prevažne zamračené s prehánkami. Denná teplota sa udrží na úrovni 19 °C, v noci bude  okolo 3 °C.

V piatok bude na oblohe minimum oblakov. Teplota sa cez deň dostane na 17 °C, v noci klesne na 3 °C.

V meste pod Urpínom cez víkend slnečno alebo len minimum oblakov. V sobotu pri jasnej oblohe denná teplota vystúpi na príjemných 20 °C, v noci klesne na 4 °C. V nedeľu bude zväčša polooblačno. Teplota  cez deň dosiahne 22 °C, v noci ortuť teplomera klesne na 6 °C.

Čaká nás opäť celkom príjemný jarný týždeň s aprílovým nádychom. Nádherné magnólie, ktoré sme objavili blízko centra mesta, môžu dokvitnúť do dokonalej krásy. Keďže zem dostane aj trochu vlahy, príroda v okolí Banskej Bystrice sa bude farbiť do čoraz sýtejšej zelenej farby…

Zdroj: SHMÚ, Foto: redakčné