Bystrický Mikuláš bol v nedeľu v Sásovej

SPRÁVY
0 /

Najväčšie banskobystrické sídlisko Sásová privítalo v nedeľu podvečer tradičného bystrického Mikuláša. Deti s rodičmi sa s ním stretli na ihriskách pod oporným múrom na Rudohorskej, pričom Mikuláš na koči prešiel aj cez Starohorskú a Tatranskú  ulicu.

Usporiadateľmi mikulášskej akcie „Radosť rozdávaním rastie!“ boli už siedmy rok Mesto Banská Bystrica, Občianska rada Rudlová–Sásová, Nezávislá občianska iniciatíva „Náš domov Sásová“, Združenie saleziánskej mládeže „Domka“,  Združenie mladých „Laura“, Spoločenstvo „Rusa“  v spolupráci s poslancami za Rudlovú-Sásovú.

„Som rád, že tohoročný Mikuláš v Sásovej sa nám opäť vydaril. Dúfam, že malí i veľkí, si prišli na svoje. Moja vďaka patrí všetkým, ktorí sa zúčastnili na organizácii a pomohli nám s touto tradičnou akciou na našom sídlisku,“

povedal sásovský poslanec Andrej Refka.

 „Dúfal som, že nám na Mikuláša zasneží, čo sa aj stalo, takže to umocnilo dobrú atmosféru. Vidieť toľko žiarivých detských očí je super,“

dodal ďalší poslanec zo sásovského sídliska Michal Škantár. Napokon Mikuláš s pomocníkmi rozsvietili vianočný stromček.

Občianska rada RU SA II, NOI Náš domov Sásová a Verejná knižnica Mikuláša Kováča organizujú na sásovskom sídlisku ďalšiu predvianočnú akciu.  Na Karpatskej  3 budú v pondelok  9. decembra 2013  o 16:00 hod. „Vianoce v knižnici“. Vo vianočnom programe sa predstavia deti – MŠ, LŠU Lavuta, a Klubu tancov salsy. Návštevníci si  môžu vypočuť vianočné verše v podaní detí a spisovateľov z klubu Generácia Nula. Toto podujatie sa uskutočňuje s finančnou podporou mesta a poslancov VO č.7.

Zdroj: Bystricoviny.sk; foto: Mirka Chabadová