Bystrické Vianoce budú bez snehu, ale príjemné

SPRÁVY
1 /

Meteorológovia na Vianoce nepotešia snehuchtivých Bystričanov, ale bude celkom príjemné počasie s teplotami nad nulou, až koncom týždňa v noci trochu primrzne.

pondelok bude oblačno, miestami dažďové prehánky so snehom  Denná teplota vystúpi na 4°C, v noci klesne k 0°C.

utorok by malo byť prevažne oblačno. Maximálna teplota  cez deň dosiahne 5°C, v noci okolo 4°C.

Ani v stredu na Štedrý deň sa  ráz počasia v Banskej Bystrici veľmi nezmení.. Bude  prevažne oblačno,  cez deň dostane ortuť teplomera na  7°C, v noci okolo 2°C..

Vo štvrtok na prvý sviatok vianočný by malo byť polooblačno. Teplota cez deň sa udrží na úrovni 6°C, v noci bude okolo 0°C.

V piatok na Štefana bude podľa meteorológov väčšinou oblačno s dažďovými prehánkami. Denná teplota sa dostane  na 6°C, v noci klesne pod bod mrazu na 0°C.

V meste pod Urpínom sa cez víkend po vianočných sviatkoch postupne vyjasní, aj keď bude trochu chladnejšie.  V sobotu má byť polooblačno s dennou teplotou 3°C, v noci okolo -3°C. Nedeľa by mala byť slnečná. Cez deň sa bude teplota pohybovať okolo 2°C, v noci ortuť teplomera klesne na -2°C. Snehové prehánky, ale s dažďom môžeme očakávať začiatkom ďalšieho týždňa.

Hoci najmä deťom počas zimných prázdnin bude zrejme sneh chýbať, dospelákom vo vianočnom zhone a vodičom ani nie. Napokon aj taká vianočná prechádzka v prijemnom   nezimnom počasí môže človeku pozdvihnúť náladu, ktorá bude potom gradovať doma pri vianočnom stromčeku na Štedrý večer. Nech sú Vianoce pre všetkých Bystričanov šťastné a veselé

Zdroj: SHMÚ, Foto: archív