Bystrická spoločnosť MSM vyrába mobilné navigačné letiskové veže

SPRÁVY
0 /

V spoločnosti MSM  Banská Bystrica vyvinuli a vyrobili unikátne mobilné navigačné letiskové veže, ktoré nemajú v európskom priestore konkurenciu. Pritom ide výsostne o slovenský výrobok. Prvých osem kusov expedujú do Indie.

Riadiace veže MATC sú momentálne jediné svojho druhu. Sú plnohodnotnou náhradou klasickej letiskovej veže. Unikátny produkt vzbudil záujem v zahraničí a dopyt je podľa hlavne z Ázie. Po tom, ako slovenská spoločnosť uspela na začiatku tohto roka v medzinárodnom tendri, prvých osem kusov veží už za 6,4 milióna eur odkúpila indická vláda.

„V krátkom čase, ktorý sme dostali na realizáciu tejto zákazky, sa zamestnancom prevádzky v Banskej Bystrici podarilo vyrobiť a pripraviť na expedíciu všetkých osem kusov mobilných leteckých navigačných veží. O kvalite svedčí aj fakt, že už dnes prejavujú záujem o naše veže ďalšie krajiny z Ázie,“

 hovorí riaditeľ spoločnosti MSM Banská Bystrica Juraj Lauš.

veza4

Veža vyrobená v MSM je jedinečná práve možnosťou umiestniť ju kamkoľvek, odkiaľ je potrebné riadiť a navigovať lietadlo pri pristátí. V nadväznosti na zvýšený dopyt zo zahraničia plánujú v budúcnosti zamestnať asi tridsať ľudí.

Spoločnosť MSM Banská Bystrica, ktorá sídli na Sládkovočpvej ulici 29, vyrába prevádzkové zariadenia pre vojenské letiská, ale venuje sa aj civilnej výrobe. V súčasnosti v nej pracuje 50 zamestnancov a z toho 28 robotníkov vo výrobe.

Banskobystrická firma patrí do skupiny MSM Group, ktorá zastrešuje dcérske spoločnosti s portfóliom v segmente obranného a civilného strojárskeho priemyslu.
veza1

 

Zdroj: SITA , Foto: Peter Rusko a MSM