Ako sa dá podnikať férovo a zodpovedne v Banskej Bystrici

SPRÁVY
0 /

Myslíte si, že spoločensky zodpovedné podnikanie je iba mýtus? Príďte sa presvedčiť a inšpirovať, že podnikať sa dá spoločensky zodpovedne.

Ekonomická fakulta UMB pozýva Bystričanov na stretnutie s dvomi zaujímavými osobnosťami v utorok 16. februára 2016 o 13:50 hod. Diskusia sa uskutoční na pôde Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (v novej budove fakulty Cesta na amfiteáter 1) v miestnosti CAP2 (1. poschodie).

Pripravená bude pre vás diskusiu s Jánom Lunterom a Michalom Kiššom – dvomi odborníkmi, ktorí koncepciu férového podnikania berú skutočne zodpovedne. Prednáška spojená s diskusiou by mala trvať cca do 15:00 hod. Cieľom je priblíženie konceptu spoločensky zodpovedného podnikania študentom a širokej verejnosti na príklade úspešnej firmy z Banskej Bystrice.

Ján Lunter je zakladateľ a majiteľ firmy Lunter (predtým AlfaBio), ktorá sa stala najväčším producentom tofu a výrobkov z tofu v strednej Európe. Jeho firma sa v poslednom období stala známou najmä vďaka kauze „Cícerka“. Príďte sa dozvedieť viac o tom, ako sa vyrovnať s veľkým poškodením mena firmy a znovu vybudovať u zákazníkov dôveru.

Michal Kišša, programový manažér Nadácie Pontis, vedie pilier spoločensky zodpovedného podnikania a je výkonným riaditeľom združenia firiem BusinessLeadersForum. Praktické skúsenosti s tvorbou stratégií spoločensky zodpovedného podnikania, reportami či auditmi preukázal v spoločnostiach ako sú Slovak Telekom, drogerie-markt, Orange, VÚB banka, Slovnaft či Západoslovenská energetika.

Zdroj: EF UMB, Foto: ilust.