SDKÚ a SaS vraj sabotujú priemyselný park!

TÉMA TÝŽDŇA
16 /

Ich miestni lídri Baník a Sloboda podľa poslancov MsZ kontaktujú firmy, ktoré chcú v priemyselnom parku v Majeri – Šalkovej pôsobiť a tvrdia im, že tu nie je vhodné investovať!

priemyselny-parkPriemyselný park v Banskej Bystrici sa stal témou horúcich diskusií a obvinení. Park sa nachádza medzi železnicou Banská Bystrica-Brezno, ktorá ide v záujmovom území súbežne s cestou I. triedy I/66. Cesta I/66 tvorí severnú hranicu riešeného územia, vodný tok Hron tvorí južnú hranicu a zastavané územie mestských častí Majer tvorí západnú hranicu a Šalková východnú hranicu riešeného územia. Úúčelom parku je vytvorenie polyfunkčného priestoru s prevládajúcimi funkciami priemyslu, doplnenými aktivitami občianskej vybavenosti, služieb a zelene, uvádza stránka mestskej firmy MBB, a.s., ktorá areál spravuje.

pelegrini_gajdosikZamestnanosť v B. Bystrici sabotujú miestni lídri SDKÚ a SaS

Miestnych predsedov strán SDKÚ Martina Baníka a SaS Radovana Slobodu obvinil na utorkovom Mestskom zastupiteľstve najprv poslanec NR SR Peter Pelegrini (SMER-SD). Podľa Pelegriniho to nie je len vláda v Bratislave, kto spôsobuje B. Bystrici problémy. Horšie je, ak zamestnanosť sabotujú miestni lídri vládnych strán SDKÚ-DS a SaS. Má ísť o záškodnícku činnosť priamo proti priemyselnému parku v Banskej Bystrici! „Títo páni kontaktujú firmy, ktoré už majú zakúpené pozemky a nabádajú ich k tomu, aby sa negatívne vyjadrili k tomu, že ešte nie sú vybudované inžinierske siete a ak áno, tak nie sú v poriadku,“ vyjadril sa pre Bystricoviny.sk Peter Pelegrini. Poslanec NR SR sa v utorok vyjadril aj na účet primátora Gogolu a jeho zabávania sa s predsedníčkou vlády Ivetou Radičovou: „Pán primátor, na vašom mieste by som premiérku Radičovú po rozhodnutiach vlády pod jej vedením ani nepustil cez brány mesta, nie to aby som sa s ňou ešte zabával. Poslal by som ju naspäť do Bratislavy“, odkázal primátorovi Banskej Bystrice Pelegrini po tom, čo Radičovej vláda prijala niekoľko opatrení, ktoré Pelegrini označil ako podraz mestu Banská Bystrica.

sloboda

Bilboardy podnikateľa z SaS R. Slobodu boli pred voľbami na každom kroku. Za poslanca zvolený nebol. Aj on má údajne sabotovať príchod investorov do priemyselného parku. Na jednom z banskobystrických portálov, ktorý vlastní, jeho redaktori píšu, že to nie je pravda.

banik

Krajský predseda SDKÚ-DS sa vzdal kandidatúry v prospech Petra Gogolu. Dobrého pracovného miesta vo vedení mestských firiem sa stále nedočkal.

Baníkova a Slobodova pomsta Petrovi Gogolovi?

Podľa poslanca Jakuba Gajdošíka sa títo ľudia takýmto spôsobom snažia pomstiť primátorovi Petrovi Gogolovi, pretože neboli uspokojené ich osobné ambície: „Za to, že ich primátor Gogola neuspokojil vo funkciách, snažia sa mu záškodníckou činnosťou pomstiť, sabotujú však prácu pre všetkých Bystričanov, ktorí by si mohli nájsť v priemyselnom parku zamestnanie,“ povedal pre Bystricoviny.sk Jakub Gajdošík. Dodal, že práve v čase, keď vláda prijíma pre Banskú Bystricu opatrenia likvidujúce zamestnanosť, narastá potreba funkčného priemyselného parku.

[poll id=“58″]

Krajskí predsedovia SDKÚ Martin Baník a SaS Radovan Sloboda sú neúspešnými kandidátmi na primátora, resp. poslanca mesta Banská Bystrica. Tvrdenia Petra Pelegriniho a Jakuba Gajdošíka označili za klamstvo a svoju obhajobu prezentovali na jednom z banskobystrických portálov, ktorý vlastní firma Regional Media, s.r.o.. Práve Radovan Sloboda je jej spoluvlastníkom, čo potvrdzuje záznam v obchodnom registri.Prečítajte si aj:

Komentár: Gogola vyhral sám. Tí, čo ho podporovali, padli
Ktorí poslanci chcú ohroziť rekonštrukciu plavárne?
Ďalšia rana pre Bystricu – rušenie lôžok v Rooseveltke!
Primátor s premiérkou sa zabávali. Vonku sa protestovalo
Bystricou sa valí podivné mediálne ticho
Komentár: Zneistení investori do Banskej Bystrice neprídu
Pelegrini: „Presťahovanie Daňového riaditeľstva je podraz na Bystričanoch!“
Komentár: Ďalší podraz vlády pre Banskú Bystricu!
Daňové riaditeľstvo sa sťahuje do Bratislavy

Zdroj: Bystricoviny.sk