FOTO: Mohutný požiar bytu na Tatranskej ulici v Sásovej

SPRÁVY
6 /

V stredu večer po 19:00 hod. sa najväčším banskobystrickým sídliskom rozliehalo kvílenie sirén hasičských áut. Na Tatranskej 72 horelo v byte na druhom poschodí.

Na miesto požiaru prišli tri hasičské autá, dve sanitky a polícia. Tatranskú ulicu uzavreli, nepremáva tadiaľ ani MHD.

Hasičom sa podarilo požiar pomerne rýchlo uhasiť. Vypadol okenný rám, zadymenie postúpilo cez  otvorené okno až po horné siedme podlažie. Vidno to na začiernenej fasáde paneláku.

V byte býva mladá rodina s dvoma malými deťmi. Podľa našich informácií požiar spôsobila lampa v detskej izbe. Nikomu sa nič vážne nestalo, deti sú v poriadku, avšak materiálne škody budú veľké. Išlo o novozrekonštruovaný byt.

Navyše požiar spôsobil značné škody aj sluchovo postihnutej rodine s dievčatkom, ktorá užíva byt na prvom poschodí. Ten po zásahu hasičov vytopilo. Zatiaľ nie sú známe bližšie podrobnosti o celom požiari v tomto paneláku ako i spôsobených škodách. Zisťujeme ešte presnejšie informácie.

?Vyjadrenie HaZZ v Banskej Bystrici k požiaru

Od hovorcu Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erika Piatera sme dostali nasledovné stanovisko:

„Dňa 9. decembra 2015 krátko po 19-tej hodine bol ohlásený požiar v byte na Tatranskej ulici. Na mieste zasahovali príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Banskej Bystrici. Pri požiari boli použité dýchacie prístroje. Došlo k zraneniu civilnej osoby, ktorá sa nadýchala splodinami horenia a táto bola odvezená na vyšetrenie do banskobystrickej nemocnice.“

Vzniknutá škoda ešte nebola vyčíslená. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Autor: (bat), Zdroj: Video : TV JOJ, Foto: FB Moja Sásová