FOTO: Hviezdny Old Stars Team hral benefičný zápas s deviatakmi z Golianky

ŠPORT
0 /

Utorkové predpoludnie patril banskobystrický zimák pred skvelou žiackou kulisou benefičnému hokeju.  OLD STARS TEAM nastúpil proti žiakom z 9. športovej hokejovej triedy  ZŠ Golianova a výťažok zo stretnutia poputuje na konto Detskej fakultnej nemocnice.

Hviezdna zostava veteránov

V zostave OLD STARS TEAMu vedenom koučom Jánom Šabom nastúpil hviezdny útok Vladimír Országh, Michal HandzušRichard Zedník.  Mesto Banská Bystrica reprezentoval primátor Ján Nosko s prvým viceprimátorom Jakubom Gajdošíkom, proti vlastným žiakom hral riaditeľ  ZŠ Golianova Peter Zlevský. Do bránky sa postavil Handzušov kamarát Jaro Majzel.

Okrem týchto hviezd v bielych dresoch nastúpili ich známi parťáci Longauer, Šimčík, Škamla, Kútik, Trnka, Viazanica, Babic, Bološ, Plešanský, Ďurkovič, Maršálek, Smoleniak, Ferianc a Kralinský. V hľadisku i na ľade sa pohyboval maskot Baran,  zápas vtipne moderoval  Adam  Lehocký.

„Je to veľmi dobré podujatie. Banská Bystrica má športový potenciál, spojenie športu s charitou a myšlienku pomoci zdravých chorým podporujem. Priznám sa, že som netrénoval, vlani som na korčuliach nestál, ale priznám sa, že dnes je to lepšie, ako takmer pred rokom, kedy stál na korčuliach prvýkrát po 30 rokoch,“

povedal o zápase banskobystrický primátor Ján Nosko.

Proti veteránom stáli v čiernych dresoch deviataci z hokejovej triedy ZŠ Golianova. Do nej chodil aj hviezdny útok OLD STARS TEAMu Országh – Handzuš  – Zedník. Dlhoročný hokejový reprezentant a súčasný tréner HC´05 iClinic Vladimír Országh k tomu dodal:

„Je to perfektná akcia, ja som vyrastal s chalanmi, ktorí sme teraz v jednom útoku, ako aj v reprezentácii predtým, pokiaľ neprišli lepší. Je to také pekné pripomenutie tých čias.“  

Podľa Országha oni v porovnaní so súčasnými mladými aj na ZŠ  boli iná generácia:

„Chalani  majú veľa iných záujmov, ako je hokej, pre nás vtedy neexistovali videohry alebo sociálne siete, my sme sa venovali tomu športu naplno. A či vyhráme? Dúfam že áno, urobíme pre to všetko.“

Dlho viedol OLD STARS TEAM…

Jeho slová sa začali napĺňať od úvodného hvizdu rozhodcu. Prvú tretinu vyhrali veteráni v bielych dresoch 3:1, keď do listiny strelcov sa zapísal dvakrát aj  Zedník po prihrávkach Handzuša. Országh pridal ďalší gól v druhej tretine, po nahrávke Gajdošíka skóroval aj riaditeľ ZŠ Golianova Zlevský. Po druhej tretine bol stav 6:2 pre OLD STARS TEAM.

Za hokejistov ZŠ Golianova, ktorí si mohli zahrať proti hokejovým hviezdam, sa vyjadril Samuel Michal:

„Treba hlavne robiť na sebe a mať snahu. Určite by som to chcel dotiahnuť čo najďalej, aj do slovenskej extraligy napríklad.

V tretej tretine dal za bielych jeden z gólov primátor Nosko. Došlo aj k hromadnej bitke, do ktorej sa zapojili prakticky všetci hráči na ľade. To sa páčilo všetkým v hľadisku, v ktorom sa zišli viacerí školáci z mestských škôl. Pre nich bola pripravená tombola s cenami.

Zabával ich tiež Baran a sympatické mažoretky. Súboj sledovali za mantinelom aj zámorskí hráči HC´05 Colton GilliesMathie Corbeil, spolu s prezidentom klubu Jurajom Kovalom.

Päť minút pred koncom riadnej hracej doby viedli veteráni už 8:4. Vtedy však došlo k zmene pravidiel, keď strelený gól platil za dva. Tie sa podarilo dať mladým hokejistom zo ZŠ Golianova, ktorí ešte stihli do záverečného klaksónu prekonať výborne chytajúceho brankára Majzela.

Zápas skončil po troch 15-minútovýc tretinách nerozhodne 8:8 a o víťazovi rozhodovali trestné strieľania. Po dvoch nepremenných nájazdoch Handzuša a Zedníka na jednej strane  a hráčov ZŠ Golianova na strane druhej, rozhodol v tretej sérii Vladimír Országh o víťazstve OLD STARS TEAMu 9:8.

Rovnakým výsledkom skončil februárový benefičný zápas týchto súperov. Odlišná však bola suma na symbolickom šeku od sponzorov. Kým vo februári to bolo 3.010 €, tentoraz sa podarilo pre občianske zduženie Klub priateľov DFNsP Banská Bystrica vyzbierať 3.600 €. A tomu pri záverečnom spoločnom fotografovaní tlieskali všetci prítomní.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová