Počas leta mesto Banská Bystrica investovalo 200 000 eur do modernizácie starej nevyhovujúcej kuchyne v ZŠ s MŠ Jána Bakossa. Kuchárky dnes varia vo vynovených priestoroch 400 obedov denne pre škôlkarov aj školákov, vrátane prípravy diétnej bezlepkovej stravy.
Samy hovoria, že vďaka novému vybaveniu im ide práca skutočne od ruky. Napokon potvrdzujú to aj samotní stravníci.

„Veľmi rád som spolu s viceprimátorom Jakubom Gajdošíkom prijal pozvanie pána riaditeľa Karola Kováča na spoločný obed a musím potvrdiť, že varia fantasticky. Pri tejto príležitosti som pogratuloval aj vedúcej školskej jedálne pani Jane Kováčovej Necpálovej, ktorá bola minulý týždeň na medzinárodnej konferencii pri príležitosti 80. výročia školského stravovania ocenená ministrom školstva za dlhoročný profesionálny a významný prínos v tejto oblasti. Ďakujem nielen jej, ale aj celému tímu školy, za šírenie dobrého mena nášho mesta,“
uviedol primátor Ján Nosko.

Ján Nosko s Janou Kováčovou Necpálovou
Riaditeľ Karol Kováč podľa primátora školu rozvíja a príkladne sa o ňu stará. Spoločne pripravujú projekt zameraný na zlepšenie dopravnej situácie v jej okolí, kde najmä v ranných hodinách vznikajú kolízne situácie.
Plánovaný zámer by mal vyriešiť chýbajúce parkovacie miesta aj zlý prístup k škole. S jeho realizáciou by sa malo začať v budúcom roku.

Zľava Jakub Gajdošík, Ján Nosko a Karol Kováč
„Rozprávali sme sa aj o problémoch, ktoré trápia žiakov a mladých ľudí – o prevencii sociálno-patologických javov, o tom, že sa častokrát cítia osamelo, majú sklony k sebapoškodzovaniu či pociťujú nedostatok pozornosti v rodine. Oceňujem, že sa pánovi riaditeľovi od jeho nástupu podarilo vybudovať kvalitný školský podporný tím, na ktorý sa môžu žiaci kedykoľvek obrátiť. Otvorili sme aj ďalšie témy, v rámci ktorých budeme hľadať vhodné riešenia,“
dodal Nosko.
Banskobystrický primátor sa poďakoval za príjemné stretnutie a škole na Bakosske zaželal, aby naďalej napredovala a vychovávala slušných i empatických mladých ľudí.

Autor: (tom), Foto: mesto BB



















