Medzibrod po historickom postupe do štvrtej ligy začína sezónu už v sobotu

ŠPORT
2 /

Futbalisti Medzibrodu sa môžu tešiť nielen z historického postupu do štvrtej najvyššej súťaže, ale aj z účasti v Slovenskom pohári – Slovnaft cup. Sezónu začínajú už v sobotu, keď práve v prvom kole pohárovej súťaže hostia treťoligistu zo Žarnovice.

V Medzibrode oslavujú 65. výročie založenia futbalu v tejto obci a krajší darček ako postup do štvrtej ligy a účasť v Slovnaft cupe si nevedeli tamojší priaznivci a funkcionári či hráči predstaviť. Panuje tam obrovské nadšenie, čo dokumentoval pre Bystricoviny aj prezident TJ Sokol Medzibrod Jozef Huťka:

„Je to naozaj vynikajúci darček k 65. výročiu založenia futbalu v Medzibrode. Nikto to nečakal a vyšlo to práve do tohto jubilejného ročníka. Ide o historický postup. Naše mužstvo vždy hralo nižšie súťaže, takže je to aj historický moment pre celú našu obec, ktorá verila tomuto kádru v uplynulej sezóne. Dúfam, že sa v štvrtej lige udržíme. Samozrejme budeme hľadať aj financie, aby sme túto súťaž zachránili a absolvovali ju bez problémov. Navyše účasť v Slovenskom pohári je ďalšou veľkou výzvou pre nás. Chceme si to vyskúšať a všetci sa už na sezónu tešíme!“

Medzibrodčania káder obmenili iba minimálne. Veď napokon suverénnym spôsobom vyhrali piatu ligu, keď prehrali iba dva duely v závere sezóny, no to už bolo o ich postupe rozhodnuté. Hráči, ktorí štvrtú ligu vybojovali, si zaslúžia, aby ju aj hrali. Tvrdí to aj šéf tamojšieho klubu Huťka.

„Nechceme káder obmieňať. Snažíme sa ho stavať na našich odchovancoch. Urobili sme teda iba malé zmeny. Viac – menej chceme hrať s hráčmi, ktorí si to vybojovali a zaslúžia. Postupu sme sa nevzdali aj preto, že ak by sme to urobili a zostali v piatej, divácky atraktívnejšej lige, tak kvalitní futbalisti by od nás odišli niekam inam. A to bez ohľadu na to, že sú naši. Takže teraz môžu ukázať, či majú na viac. Chceme sa udržať v strede štvrtoligovej tabuľky. Uvidíme ako nám to pôjde.“

Medzibrodčania už dnes deklarujú, že finančnú časť na štvrtú ligu i Slovenský pohár majú vykrytú. Futbal podporila aj obec a tak hráči sa môžu plne koncentrovať na zápasy a tréningy. Prvou previerkou bude sobotňajší pohárový duel so Žarnovicou o 17.30 hodine. V prvom kole Slovnaft cup-u sa predstaví aj Jupie Podlavice Badín. Tento tím však cestuje na ihrisko súpera, konkrétne do Černovej.

Slovnaft cup 2015/2016 z pohľadu mužstiev banskobystrického okresu:

1. kolo – sobota 24. júla (hrá sa na jeden zápas)

TJ Sokol Medzibrod – MFK Žarnovica (17.30)
TJ Máj Ružomberok-Černová – Jupie Podlavice Badín (17.30)

Autor: (bl), Foto: autor