Zaujímavý program Hudobného átria ŠVK v Banskej Bystrici na november

KULTÚRA
0 /

Prijmite pozvanie do Hudobného átria na nádvorí Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici na hudobné podujatia počas novembra  2019. Pripravený je pre Vás zaujímavý program.

KinoMusic v dňoch 4. – 30. 11. 2019

Audiovizuálna prehliadka hudobných filmov a koncertov s ponukou projekcií, doplnená  tematickými publikáciami. Na programe budú skvelé umelecké filmové ukážky.

ZÁBLESK SLÁVY • SPARKLE  streda 6. 11. 2019  o 16:00 hod. 

2012, 112 min., titulky

Posledný film Whitney Houston prináša príbeh o rodinných putách, úskaliach úspechu a o sile hudby. Film je vsadený do konca 60. rokov minulého storočia a vykresľuje príbeh starostlivej matky troch dcér, ktoré si založia spevácke trio a snažia sa presadiť v hudobnom priemysle.

ZRODILA SA HVIEZDA • A STAR IS BORN  streda 13. 11. 2019  o 16:00 hod.

2018, 136 min., titulky

Romantická hudobná dráma v hlavnej úlohe s Lady GAGA a Bradley Cooperom, pre ktorého je tento film zároveň aj jeho režisérskym debutom.  Príbeh úspešného rockového hudobníka Jacksona Mainea, ktorý sa zamiluje do neznámej speváčky Ally a rozbehne jej hviezdu umeleckú kariéru, kým jeho vlastná postupne zapadá. Film zároveň vypovedá o tvrdosti showbiznisu.

BOHEMIAN RHAPSODY streda 20. 11. 2019 o 16:00 hod.

2018, 134 min., titulky

Film  je oslavou rockovej skupiny Queen, ich hudby a Freddieho Mercury, jedného z najvýraznejších umelcov na svete. Príbeh mapuje raketový vzostup skupiny, jej revolučného zvuku a ikonických piesní „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ alebo „Bohemian Rhapsody“. Film vrcholí nezabudnuteľnou koncertnou show v histórií rockovej hudby Live Aid v roku 1985. V hlavnej úlohe Rami Malek.

QUEEN LIVE AT WEMBLEY´86 streda 27. 11. 2019 o 16:00 hod.

2011, 150 min.

Legendárny koncert skupiny Queen z londýnskeho štadiónu vo Wembley z roku 1986 zachytáva kapelu vo vynikajúcej forme. Ide o posledné koncertné turné  s Freddie Mercurym, ktoré nasledovalo po vydaní albumu “A Kind Of Magic“ a zároveň o najlepší rockový koncert všetkých čias.

Pre organizované skupiny ponúka Hudobné átrium ŠVK výber projekcií v dohodnutých termínoch. VSTUP VOĽNÝ!

PERKUSIE – DOTYK S HUDBOU

Objavujte pestrosť zvukov a harmónií etnických perkusijných a rytmických nástrojov. Individuálnym návštevníkom sú perkusie voľne k dispozícií v rámci otváracích hodín. Pre organizované skupiny ponúka Hudboné átrium ŠVK  prezentáciu etnických nástrojov s rytmickým workshopom v dohodnutých termínoch. Viac informácií získate na  https://www.svkbb.eu/detail/hudobne-atruim/.

Zdroj: Ingrid Guzmická, Foto: ilustračné