V Španej Doline vypukne cez víkend Divadelný festival Špandiv 2019

KULTÚRA
0 /

Pozývame Vás na 16. ročník Divadelného festivalu v Španej Doline Špandiv 2019 v dňoch 10. – 11. augusta. Počas najbližšieho víkendu si pre Vás jednotlivé divadlá pripravili bohatý divadelný program.

ŠpanDiv 2019

V jedinečnej obci Špania Dolina neďaleko Banskej Bystrice sa uskutoční v poradí už 16. ročník Divadelného festivalu ŠpanDiv. Dramaturgia tohto festivalu sa každoročne snaží o to, aby každý návštevník našiel v programe to, čo mu najviac vyhovuje.

Hlavnou myšlienkou festivalu je priateľské letné stretnutie divadelníkov a všetkých priateľov divadla. Práve vďaka tejto jeho neopakovateľnej atmosfére ŠpanDiv navštevuje stále viac divákov.

Po prvýkrát tento multižánrový divadelný festival otvoril svoje pomyselné brány v roku 2003, kedy sa uskutočnil jeho nultý ročník. Počas 15 rokov mali diváci možnosť vidieť na festivale viac takmer tri stovky  predstavení rôznych umeleckých žánrov: operu, balet, divadlo, bábkové divadlo, pantomímu, kabaret, kúzelníkov či hudobníkov. A nebude tomu inak ani teraz.

Organizátormi tohtoročného 16. ročníka festivalu sú Divadlo Harry Teater o.z.. Penzión Klopačka v Španej Doline a spoločnosť MONTANA. Hlavným partnerom festivalu je Fond na podporu umenia. Z verejných zdrojov festival podporil Banskobystrický samosprávny kraj.

Dramaturg festivalu, principál Harry Teater a  Divadla pod Balkónom, bábkoherec, režisér, scenárista a autor textov Ján Haruštiak hovorí:

„Tá myšlienka urobiť divadelný festival vznikla pred 17 rokmi. No a keďže sme v Španej Doline našli nášho kamaráta Milana Vigaša, bol z toho ŠpanDiv pre amatérske divadlá. Posledné roky je to prehliadka profesionálnych divadiel. Aj v tomto ročníku máme program rozdelený pre najmenšie deti, väčšie deti a pre dospelých.“

Program

Objednať a rezervovať lístky na ŠpanDiv 2019 môžete prostredníctvom mailu na klopacka@klopacka.sk alebo jharustiak@azet.sk. Viac informácií získate na www.spandiv.sk.