Rybári a milovníci slovenskej prírody sa môžu tešiť z unikátnej knihy Narodený v znamení rybára

KULTÚRA
0 /

Na knižných pultoch nájdete jedinečnú knihu Narodený v znamení rybára. Vypĺňa tak medzeru pre všetkých nadšencov podobného životného štýlu.  Je určená pre všetky generácie, ktoré milujú slovenskú prírodu a záleží im na jej ochrane.

Autor knihy Miroslav Druga je vášnivým rybárom, ktorý spomína na svoje rybárske začiatky a opisuje zážitky v okolí slovenských vôd v podobe pútavých príbehov.

Miroslav Druga

Miroslav Druga

„Narodený v znamení rybára je kniha spomienok na rôzne rybárske dobrodružstvá, ktoré som prežil od malého chlapca až po mladého muža. Je to zhmotnenie príbehu, ktoré mne ako rybárovi v súčasnosti chýba na dnešných pultoch kníhkupectiev,“

hovorí Miroslav Druga.

Ilustračná kniha je určená pre všetky generácie. Nadchne nielen samotných rybárov, ale aj tých, ktorí majú radi slovenskú prírodu alebo aspoň trochu inklinujú k rybolovu.

Kniha prispeje k obnove života v rieke Hron

Po oslovení predsedu Slovenského rybárského zväzu v Žiari nad Hronom sa autor rozhodol pomôcť k obnoveniu života v rieke Hron, ktorú v minulom roku pri obci Budča postihla ekologická katastrofa.

„Vydaním tejto knihy sme spojili dve užitočné veci. Jednak to, čo chýba rybárom na knižných pultoch a pomôžeme dobrej veci – obnoviť život rieke Hron,“

dodáva autor knihy.

Vhodná aj pre tých najmladších

Ilustrácie v knihe sú maľované technikou digitálnej maľby mladou talentovanou absolventkou súkromného gymnázia Biankou Horáčekovou. Ide o ručnú maľbu, ktorá však neprebieha štetcom na plátno, ale pomocou grafického tabletu a dotykového pera.

Moderný spôsob maľby dodáva knihe  pridanú hodnotu vo forme pestrých, ilustračných malieb.

Podľa slov Miroslava Drugu je kniha určená nielen pre nadšených rybárov, ale aj deti a mládež:

„V zadnej časti knihy nájdete krátke PR články aj o školách, ktoré učia naše deti k láske k prírode. Okrem iného sa dozviete aj informácie o rybárskych obchodoch, organizáciách slovenského rybárskeho zväzu, ako aj obciach a mestách.

Kniha Narodený v znamení rybára prenesie čitateľa do ticha slovenských vôd.

Zdroj: Andrea Farkašová , Foto: CBS