N3ch žije bašta: Literárne popoludnie pre celú rodinu

KULTÚRA
0 /

Literárna bašta vo svojom cykle Nech žije bašta! pripravila už tretie sobotné popoludnie pre milovníkov literárnych fenoménov. V sobotu 21. apríla 2018 si na svoje v kultúrnom centre Záhrada príde celá rodina.

Pre najmenších čitateľov a čitateľky Literárna bašta pripravuje na mesačnej báze Detskú čitáreň. V spolupráci s herečkou Ivanou Kováčovou a pedagogičkou Monikou Perecárovou sa tentoraz chystá interaktívne čítanie z obľúbených kníh Elisabeth Helland Larsenovej Ja som Život a Ja som Smrť. Autorka vo svojich knihách veľmi poeticky spracúva citlivé témy a približuje ich detskému publiku.

Čítanie pre najmenších v Záhrade sa začne už o 16:00 hodine. Program bude o 16:30 hod. pokračovať diskusiou o románe Príbeh služobníčky. Hoci vznikol už pred 35 rokmi, nedávno podľa neho natočili úspešný TV seriál a vracia sa v nových knižných vydaniach.

Prečo je dnes dielo kanadskej spisovateľky a aktivistky Margaret Atwoodovej opäť tak naliehavo aktuálne, bude zisťovať moderátor Rado Sloboda s expertom na popkultúru Jurajom Malíčkom a Mariánom Gazdíkom, prekladateľom nového vydania knihy.

Po 18:00 hod. príde na rad spomienka na zásadného domáceho literáta Dominika Tatarku. Prednedávnom sme si pripomenuli 105. výročie jeho narodenia a na jeseň vyšla po prvý raz úplná slovenská verzia jeho knihy Sám proti noci, ktorá mapuje útržky jeho spomienok a snov z normalizačných 70. rokov. Pozvanie do diskusie prijal literárny vedec a editor knihy Peter Zajac.

Program večer po 19:00 hod. uzatvorí koncert skupiny Diego, ktorá príde do Záhrady predstaviť svoju dlho pripravovanú albumovú novinku Et In Arcadia Diego. Vstup na detskú čitáreň a diskusie je voľný. Lístky na koncert si bude možné zakúpiť na mieste pred podujatím.

Zdroj: Slavo Sochor, Foto: ilustračné