Míľa pre mamu v Banskej Bystrici bude 7. mája v Komunitnej záhradke na Tatranskej

KULTÚRA
0 /

Od roku 2004 organizuje Únia materských centier ku Dňu matiek Míľu pre mamu. Každý  účastník môže symbolicky prejsť minimálne 1 míľu (1,6 km) a darovať ju svojej mame. Za osemnásť ročníkov prešlo Míľou pre mamu viac ako 300 000 účastníkov.

Banskobystrická míľa pre mamu

Materské centrum Mamina a Rodinné centrum Hviezdička vás v sobotu 7.mája 2022 pri príležitosti blížiaceho sa Dňa matiek srdečne pozývajú na podujatie Míľa pre mamu, ktoré sa uskutoční v Komunitnej záhradke za bývalou ZŠ Tatranská od 15:00 do 18:30 hod.

MC Mamina v spolupráci s RC Hviezdička pre vás pripravujú veselý program s divadielkom pre deti, rockovou kapelou, čo poteší každú vekovú kategóriu. Vystúpi aj detského folklórny súbor.

Okrem hlavného programu sa môžete tešiť na face painting a dielničky pre detičky, Oriflame a Mary Kay nalíčia žienky a deti sa môžu povoziť na poníkoch. V neposlednom rade to bude bohatá tombola so zaujímavými cenami.

Program v Komunitnej záhradke 7. mája 2022

15:00 – 16:00 Hauko a Mňauka (Divadlo pod Balkónom)

16:00 – 17:00 Traband (rocková kapela z Banskej Bystrice)

17:00 – 18:00 Detský folklórny súbor Graniarik

18:00 – 18:30 Tombola

Sprievodné aktivity: poníky, maľovanie na tvár, dielničky pre deti, líčenie s Oriflame.

Celoslovenská akcia ku Dňu matiek

Míľu pre mamu organizujú ju spolu s Úniou materských centier členské materské a rodinné centrá na Slovensku aj v zahraničí, rovnako sa pridávajú aj iné organizácie či mestá a obce.

„Tešíme sa, že po dvoch rokoch rôznych epidemických obmedzení prechádza opäť život do normálnych koľají. Tešíme sa, že môžeme stretnúť starých známych práve na podujatí Míľa pre mamu. Tešíme sa, že môžeme byť spolu,“

hovorí Daniela Konečná, riaditeľka Únie materských centier.

Míľa pre mamu je originálny slovenský formát, na ktorý vlastní Únia materských centier aj ochrannú známku. Mamy pomáhajú mamám Míľu pre mamu chce Únia materských centier špeciálne venovať všetkým mamám z materských a rodinných centier, ktoré flexibilne zareagovali na akútnu potrebu pomoci ukrajinským mamám a ich deťom.

Poskytovali a stále poskytujú sociálnu pomoc, adresne zamerané zbierky, vytvárajú časový priestoru na vyrovnanie sa s útekom zo svojich domovov v pokojnom prostredí priateľskom k deťom.

Podporujú ženy pri hľadaní pracovného zaradenia. Vytvárajú priestor na voľnočasové aktivity pre deti, kde môžu byť spoločne matky s deťmi v jednom priestore, aj pre ľahšie zaradenie sa do predškolských a školských zariadení pre deti.

„Tak rýchlo, ako sa Medzinárodná sieť materských centier s nami spojila a prišla s návrhom pomoci pre materské centrá na Slovensku, ako krajine, ktorá priamo susedí s vojnovým konfliktom, je pre nás až dojímavé. Všetkým aktívnym, slovenským ženám chcem vyjadriť aj za medzinárodné spoločenstvo veľkú úctu. Tieto kilometre budú najmä vaše,“

dodáva Konečná.

Poučené z pandemickej krízy, kedy členky Únie materských centier  robili Míľu pre mamu iba virtuálne, sa tento rok rozhodli pre obe možnosti. Tešia sa na vás 7. mája 2022 v mestách a obciach po celom Slovensku.

Všetky informácie a podrobný program k 7.máju nájdete na www.facebook.com/milapremamu a www.materskecentra.sk. V termíne od 1.mája do 7.mája 2022 (do 24:00 hod) si prejdite míľovú prechádzku, zapíšte svoje prejdené kilometre cez online formulár na https://forms.gle/xK7x33GtgXCun4zv9. Na Deň matiek v nedeľu 8.mája sa spočíta, koľko km ste venovali našim mamám.

Zdroj: (dem) a Únia materských centier   , Foto: ilustračné