Benefičný koncert Angelus Pet Rescue v banskobystrickom Klube 77 bude 9. decembra 2022

KULTÚRA
0 /

V piatok 9. decembra 2022 sa uskutoční ďalšie, v tomto roku už 5. podujatie organizované pod hlavičkou Angelus v banskobystrickom Klube 77. Opäť sa bude jednať o benefičnú akciu, tentokrát zameranú na pomoc opusteným zvieratám.

Názov Angelus Pet Rescue plne vystihuje myšlienku tohto klubového koncertu, nakoľko celé vyzbierané vstupné organizátori venujú útulkom Bystrická mačačáreň v Banskej Bystrici a Tuláčik v Brezne. Prevádzkovatelia útulkov neustále bojujú s nutnosťou zabezpečiť krytie ich nákladov a práve v tomto boji im každý návštevník Angelus Pet Rescue pomôže zaplatením vstupného.

Hudobne si na Angelus Pet Rescue prídu na svoje hlavne milovníci extrémnejších metalových žánrov. Účasť prisľúbili I Am The Verdict, hrajúci metal core a tiež death metaloví Plastery. Obe kapely sú prepojené cez osobu gitaristu Igora Kočiša, ktorý má pozitívny vzťah k benefičným podujatiam.

Ako člen legendy slovenskej metalovej scény martinských Lunatic Gods sa pravidelne zúčastňuje koncertu pre Horára, bývalého vokalistu skupiny, ktorý v mladom veku podľahol zákernej rakovine. Jeho odkaz smerom k organizátorom charitatívnych akcii je jednoznačný:

„Určite pokračujte v dobrej veci.“

Plastery

Plastery

V Attack of Rage za bicími kraľuje výrazná osobnosť slovenskej undergroundovej scény Ľuboš „Hoyas“ Dúcky, ktorý je rovnako známy náklonnosťou k dobročinnosti, keďže každoročne organizuje charitatívny Celestial Help Fest.

Hoyas pozýva fanúšikov na Angelus Pet Rescue týmito slovami:

„Celú existenciu Attack of Rage sa snažíme byť zárukou kvalitného grindcore náklepu. Nikdy sme nepodliehali trendom a vždy sme hrali úprimný grindcore. No a presne na toto sa môžu všetci na našich koncertoch a nahrávkach tešiť aj naďalej.“

Ľuboš „Hoyas“ Dúcky

Ľuboš „Hoyas“ Dúcky

Ťahákom Angelus Pet Rescue budú bezpochyby aj víťazi ceny Radio_Head Awards za rok 2021 v kategórii Hard & Heavy, progresívni Cranial Void. Ich výkon na septembrovom Montana Metalfeste bol veľmi impresívny, čo potvrdzuje fakt, že skupina je vo výbornej forme a oplatí sa prísť si pozrieť ich koncert tentokrát v intímnejšej klubovej atmosfére.

Gitarista skupiny Igor Kučera rovnako vidí zmysel v účasti na benefičnej akcii:

„Veľmi sa tešíme už len zo samotnej benefičnej akcie, ale samozrejme aj na chalanov zo všetkých vystupujúcich kapiel. Bude to super večer a ja len dúfam, že sa na ňom uvidíme s čo najviac ľuďmi, či už fanúšikmi metalovej hudby ako aj ľuďmi, ktorým naozaj nie sú zvieratká ukradnuté a vieme im spoločne aspoň trochu pomôcť ku kvalitnejšiemu životu.“

Bližšie informácie o podujatí je možné nájsť na www.angelusfest.com. Event podujatia:

https://www.facebook.com/events/780208593205661/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22home%22%7D%2C%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Zdroj: Peťo Javorský , Foto: ilustračné a FB