Banskobystrický primátor pozýva na silvestrovské a novoročné Námestie SNP

KULTÚRA
0 /

Hoci v Banskej Bystrici nebude počas silvestrovských a novoročných osláv tradičný ohňostroj, Námestie SNP bude žiť na prelome rokov zaujímavým kultúrnym programom.

Banskobystrický primátor Ján Nosko pozýva ľudí na najkrajšie námestie na Slovensku slovami:

„Milé Banskobystričanky, milí Banskobystričania, rok nám zasa raz rýchlo ubehol ako voda a nás delí od príchodu toho nového len niekoľko hodín. Opäť sme pre vás pripravili pestrý silvestrovský a novoročný program.“

Ján Nosko

Ján Nosko

Na Silvestra bude na banskobystrickom námestí od 22:30 hod. koncert kapely Puding pani Elvisovej. Necelú polhodinu pred polnocou sa na pódiu predstaví Duo Kyselí Krastafci.

Posledné sekundy starého roka sa budú  odpočítavať pomocou veľkoplošnej obrazovky. Prvé minúty nového roka zasa na diskotéke pod holým nebom spríjemnia najznámejšie oldies hity.

Aj počas prvého januárového dňa je pre návštevníkov v popoludňajších hodinách pripravený pekný program. Od 16:00 hod. všetkým zaspieva Sima Magušinová.

„O hodinu neskôr mal nasledovať novoročný ohňostroj, ktorý sa však z ekologických dôvodov neuskutoční. Nový rok sme sa rozhodli privítať bez vybuchujúcich svetielok na oblohe, ktoré, žiaľ, sprevádza aj veľký hluk. Ten stresuje nielen malé deti a starších ľudí, ale i zvieracích miláčikov,“

vysvetľuje Nosko.

Namiesto ohňostroja bude od 17:00 hod. nasvietená najvyššia budova v meste, Europa Business Center. Súčasne tak oslávime nielen príchod roka 2023, ale aj 30. výročie vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

„Spoločne sa rozlúčime s rokom 2022 a privítame azda lepší a úspešnejší rok 2023. Teším sa na stretnutie s Vami,“

uzatvára pozvanie primátor mesta.

Autor: (tom), Foto: mesto BB a ilustračné