Medzinárodná súťaž vo varení kapustnice a príprave zabíjačkového taniera v Nemciach

Z regiónu
0 /

Tento víkend v Nemciach sa niesol v znamení Medzinárodnej súťaže vo varení kapustnice a príprave zabíjačkového taniera. Ako tradične v obci vládla dobá nálada a gurmáni si prišli na svoje.

V sobotu  sa pri nemčianskom Kultúrnom dome uskutočnil už dvanásty ročník Medzinárodnej súťaže vo varení kapustnice a príprave zabíjačkového taniera. Súťažili trojčlenné družstvá zo Slovenska i Česka. Základné suroviny im poskytli organizátori, špeciality si priniesli sami.

44380774_578732622575991_8825752395611897856_nSamotná súťaž začala hodinu pred obedom. Každé družstvo musí uvariť najmenej päť litrov kapustnice podľa vlastného receptu a zároveň pripraviť tanier zo zabíjačkových špecialít.

Starosta obce Dušan Mydlo privítal hostí, medzi ktorými bola ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková či náš najlepší atletický veterán Vladimír Výbošťok. V rámci kultúrneho programu sa krstila monografia obce Nemce.

44356093_258102644762145_6485898334950129664_n

O druhej popoludní varenie kapustnice a príprava zabíjačkového taniera končili. Odborná porota potom vyhodnotila kvalitu a chuť pripravených pokrmov a vybrala víťazov. Súťažilo sa aj o najlepšieho kuchára a kuchárku.

44396194_586269295125477_6250239883214848000_n

O dobrú náladu sa starali skupiny Druhý dych, Trend 2 a Nela Nálepková s kapelou. V stánkoch nechýbali nemčianske tvarožníky Podávala sa kapustnica s jaternicami a klobáskami, mäso z grilu alebo chlieb s masťou a cibuľou.

44378472_177332853190461_4360985904026746880_n

Návštevníkom sa ponúkali aj sladké perníky, cukrová vata, medovina či med,  rôzne remeselnícke výrobky z dreva, kože, pletené košíky či výšivky. A aby sme trochu nasiakli atmosférou tohto tradičného podujatia, malá spomienka na vlaňajší ročník v Nemciach.

Autor: (dem), Foto: redakčné