Kotlebovým riaditeľom Úradu BBSK je predseda ĽS Naše Slovensko

TÉMA TÝŽDŇA
47 /

Aj keď nový banskobystrický župan Marian Kotleba na svojej decembrovej inaugurácii hovoril o tom, že personálne zmeny na samosprávnom úrade urobí až po audite, k jednej už predsa len došlo. Novým riaditeľom jeho Úradu BBSK je Ing. Martin Beluský.

Toto meno sme objavili náhodne po Novom roku na webovej stránke BBSK. Je totožné so štatutárom politickej strany ĽS Naše Slovensko, za ktorú Marian Kotleba kandidoval na banskobystrického župana a v druhom kole zvíťazil nad doterajším predsedom BBSK Vladimírom Maňkom. Ten, na rozdiel od neho, si predchádzajúceho riaditeľa úradu Ing. Štefana Šuleka, ktorý predtým zastával viacero riadiacich funkcií vo verejnej sfére, menoval po výberovom konaní.

O novom riaditeľovi Úradu BBSK, ktorého verejnosti ani médiám zatiaľ župan Kotleba nepredstavil, toho veľa nevieme. Ing. Martin Beluský z Piešťan  je predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko a za túto stranu  bol členom Ústrednej volebnej komisie pre voľby do VÚC. Podľa fotografií by mal pôsobiť aj na Slovenskej technickej univerzite-MTF Trnava ako doktorant.

Ďalšími ľuďmi, ktorí sa zviditeľnili po voľbách do VÚC pri novom županovi, sú Miroslav Belička (jeho volebný manažér, predseda banskobystrického krajského klubu ĽS Naše Slovensko a majiteľ firmy Reality Industries, s.r.o.) a poradkyňa pre ekonomiku verejných služieb Ing. Jana Strangfeldová, PhD. z Ekonomickej fakulty UMB.  Aj tí už majú funkcie na Úrade BBSK blízko župana. Belička je vedúcim oddelenia styku s verejnosťou a protokolu, Strangfeldová sa stala vedúcou kancelárie predsedu.

Je logické, že po odchode kľúčových úradníkov s bývalým županom si Marian Kotleba obsadzuje vedúce miesta na úrade ľuďmi, ktorým dôveruje. Podľa latky, ktorú nastavil jeho predchodca, by to však mali byť profesionálni odborníci na riadenie verejnej správy dosadzovaní po výberových konaniach a  psychotestoch. Na post riaditeľa Úradu BBSK začal nový župan politickou nomináciou, rovnako aj na pozície vo svojej kancelárii. Ako bude pokračovať?

Zdroj: Bystricoviny.sk, ĽSNS