Na lyžiach sa skáče aj v máji

ŠPORT
3 /

Aj napriek tomu, že skoky na lyžiach patria medzi zimné disciplíny, fanúšikovia tohto športu si prišli na svoje aj dnes – posledný májový víkend.

p1020568Mostíky Žlté piesky dnes (29. mája) hostili hneď dve súťaže – XXV. ročník O pohár primátora mesta Banská Bystrica a VI. ročník O pohár Štefana Slivku. Súťažilo sa v dvoch olympijských, severských lyžiarskych športoch – v skokoch na lyžiach a severskej kombinácii, pričom si v obidvoch disciplínach zmerali sily juniorskí aj seniorskí pretekári, ktorí musia mať pre tento šport niekoľko predpokladov. Skoky na lyžiach sú technickou disciplínou, ktorá si vyžaduje vypracovanú techniku, veľmi dobrý zmysel pre načasovanie odrazu a veľkú dávku odvahy skokana. Skok sa skladá z piatich fáz: nájazd, odraz, let vo vzduchu, doskok a dojazd. Pretekári sa pokúšajú dosiahnuť maximálnu vzdialenosť s dodržaním správneho štýlu telemarkového doskoku za čo sú hodnotení. Na Uhlisku sa teda dnes bolo skutočne na čo pozerať.

Organizátormi podujatia boli už klasicky Klub priateľov skokov na lyžiach, Športový klub Králiky, Slovenská lyžiarska asociácia a mesto Banská Bystrica.

Z tejto športovej udalosti, o ktorej ste boli informovaní našim kalendárom podujatí, vám prinášame malú fotogalériu:

Zdroj: Bystricoviny.sk (Samuel Vaterka), foto: Martin Kubuš