ZŠ Tajovského ako prvá využíva služby Live@edu

SPRÁVY
0 /

Zadávanie domácich úloh elektronicky priamo do e-mailu každého žiaka, vzájomná elektronická komunikácia medzi vedením a pedagógmi, vytváranie a zdieľanie dokumentov, súborov a fotografií. To sú moderné riešenia pre modernú školu, akou je aj ZŠ J. G. Tajovského v Banskej Bystrici.

mgr-milan-papayRiaditeľ ZŠ Mgr. Milan PÁPAY o zaujímavom projekte hovorí: „Naša ZŠ J. G. Tajovského je prvá základná škola, ktorá sa rozhodla pre využívanie služby Live@edu. Táto služba je absolútnou novinkou a sme hrdí, že sa môžeme podieľať na jej implementovaní v spolupráci so spoločnosťami Microsoft a GAMO. Sledujeme tak najnovšie trendy vo vzdelávaní žiakov. Spoločne s multimediálnou učebňou, ktorú sme na našej škole otvorili minulý školský rok je to ďalší, systematický krok k zefektívneniu práce pedagógov a zlepšeniu podmienok výučby progresívnymi metódami.

Služba Live@edu je bezplatne poskytované hostované riešenie spoločnosti Microsoft pre komunikáciu a spoluprácu škôl so žiakmi a učiteľmi. Hlavným pilierom služby je e-mailové riešenie na platforme Microsoft Exchange Server 2010. „Od roku 2004, kedy aj na Slovensku začala iniciatíva spoločnosti Microsoft Partneri vo vzdelávaní sa snažíme prinášať viacero programov na podporu slovenských pedagógov pri zavádzaní inovatívnych a digitálnych technológií do škôl a rovnako sa snažíme prinášať produkty a služby, ktoré školám uľahčia každodennú komunikáciu a spoluprácu. Jednou z týchto služieb je aj služba Live@EDU. Som osobne veľmi rada, že ZŠ J.G.Tajovského v Banskej Bystrici je jednou z prvých škôl, ktorá sa rozhodla pripravovať jej žiakov na život v 21.storočí,“ dodáva Paula Okániková, manažér vzdelávacích programov spoločnosti Microsoft Slovakia s.r.o.

live-edu-3Spoločnosť GAMO a.s., ako GOLD ISV partner spoločnosti Microsoft, je implementačným partnerom služby Live@edu na Slovensku. GAMO a.s. už niekoľko rokov vytvára a ponúka komplexné riešenia pre školy a okrem dodávok informačno-komunikačných technológií a interaktívnych moderných prostriedkov sa venuje aj vzdelávaniu pedagógov v oblasti využívania týchto technológií a tiež zvyšovania ich kvalifikácie. Zároveň vyvíja a implementuje vlastné softvérové produkty, ako napríklad TAP System®,“ dopĺňa Ing. Karin Vlčeková zo spoločnosti GAMO.

Viac informácií o projekte získate na http://www.gamo.sk/software:riesenia-pre-skolstvo.

Zdroj: Bystricoviny.sk