Z víťazstva na bystrickej Kinderiáde sa tešili deti z Brezna

SPRÁVY
0 /

Hala športového gymnázia na Tr. SNP v Banskej Bystrici patrila v utorok 264 deťom z celého kraja, ktoré si zmerali svoje sily na atletických pretekoch Kinderiáda. V banskobystrickom regionálnom kole sa z víťazstva do finále tešilo družstvo zo Základnej školy Pionierska z Brezna so ziskom 118 bodov. Na druhom mieste sa umiestnili žiaci zo Základnej školy Ďumbierska z Banskej Bystrice. Tretím postupujúcim je domáce družstvo Základnej školy Pieninská. Práve tieto školy si vybojovali postup do bratislavského finále, na ktorom sa stretnú s družstvami z celého Slovenska a budú môcť získať zaujímavé ceny pre seba, ale aj financie pre svoje školy v celkovej výške 4 980 EUR. Ceny venuje spoločnosť Ferrero na rekonštrukciu športovísk alebo nákup športových potrieb. Odbornú záštitu nad podujatím prevzal Slovenský atletický zväz.

Na prvom mieste sa spomedzi 33 tímov umiestnili žiaci z Brezna aj vďaka vyrovnaným výkonom všetkých členov družstva v individuálnych disciplínach. K umiestneniu na treťom mieste pomohol Základnej škole Pieninskej najlepší čas 56,35 s. v štafetovom behu na 4 x 60 metrov .

Obľubu pretekov potvrdila aj tohtoročná účasť. Banskobystrickej Kinderiády sa zúčastnilo až 33 škôl z celého kraja. Každú školu zastupovalo osemčlenné družstvo zložené zo 4 chlapcov a 4 dievčat z druhých až piatych ročníkov. Všetci malí športovci súťažili v šprinte na 60 metrov, druháci skákali do diaľky z miesta, tretiaci si zmerali sily v hode plnou loptou, štvrtáci zasa v hode kriketovou loptičkou. Piataci mali na programe skok do diaľky z miesta s rozbehom. Záverečnou disciplínou bol napínavý štafetový beh na 4 x 60 metrov. Po štafete sa uzavreli celé preteky a bolo rozhodnuté o víťazoch nielen jednotlivých disciplín, ale aj družstiev. Tí najlepší boli odmenení cenami, ktoré môžu využiť pri športovaní alebo učení.

Pre deti, ktoré práve nesúťažili a čakali na svoje disciplíny, boli pripravené aj mimosúťažné disciplíny atletickej sady Kids´ Athletics, pri ktorých si mohli vyskúšať hod oštepom, vytrvalostný prekážkový beh alebo ďalšie disciplíny. Pre všetkých malých športovcov boli pripravené sladkosti Kinder, vďaka ktorým deti počas dňa mohli znovu načerpať energiu vydanú počas pretekov.

Zdroj: Kinderiáda