Voľby do VÚC: Peter Hudec

SPRÁVY
0 /

Predstavujeme MUDr. Petra Hudeca, 63-ročného Banskobystrického lekára, poslanca Mestského zastupiteľstva a poslanca zastupiteľstva BBSK, ktorý sa o túto funkciu uchádza opäť. MUDr. Peter Hudec kandiduje s číslom 24.

Čo vás viedlo ku kandidatúre vo voľbách do VÚC 2009?
Myslím, že som ako poslanec VÚC v predchádzajúcom volebnom období prispel k niektorým pozitívnym zmenám a rozhodnutiam aj ja. A nebola to len oblasť zdravotníctva, ako by sa dalo od lekára očakávať, ale aj iné problémy súvisiace so životom v našom kraji.
Myslím, že úspešné bolo aj moje pôsobenie v komisii regionálneho rozvoja vidieka.
Za dôležité považujem aj investičné akcie uskutočnené pre zlepšenie kvality života v sociálnych zariadeniach.

Ktoré z vašich predvolebných predsavzatí sa vám nepodarilo naplniť?
Nedošlo k predpokladanému rastu kvality a dostupnosti zdravotníckej starostlivosti v niektorých oblastiach nášho kraja. Nepodarilo sa skvalitniť dopravnú infraštruktúru, čoho následkom bol slabý záujem investorov o náš región a nevznikali nové pracovné príležitosti.

aa

Peter Hudec s poslancami MsZ v B. Bystrici počas slávnostného odovzdávania nových autobusov pre Banskú Bystricu.

Aké by boli vaše priority v prípade úspechu vo voľbách do VÚC ?
Využil by som predovšetkým svoje skúsenosti poslanca a ako lekár by som sa opäť snažil o zvýšenie kvality a dostupnosti zdravotníckej starostlivosti pre všetkých.
Podieľal by som sa na hľadaní novej formy lekárskej služby prvej pomoci, ktorá by bola prijateľná pre pacientov aj lekárov prvej pomoci.
Presadzoval by som získanie kontroly VÚC nad okresnými a malými nemocnicami.
V sociálnej oblasti by som podporoval rozšírenie siete domovov sociálnej starostlivosti a domovov dôchodcov, ako aj výstavbu bytov pre mladé a sociálne slabšie rodiny.
V strednom školstve by som sa snažil posilniť remeselné odbory na pomoc mládeži pri uplatňovaní na trhu práce.
V doprave by som preferoval opravu a údržbu cestných komunikácií do jednotlivých obcí nášho kraja a opäť by som podporoval aktivity a projekty pre regionálny rozvoj vidieka.

A na záver, čo by ste odkázali občanom ?
Príďte voliť a rozhodnite o svojej budúcnosti.

Zdroj: Bystricoviny.sk (RS), PR-článok