Voľby do VÚC: Martin Ďuriančik: „Nová tvár, nová skúsenosť“

SPRÁVY
0 /

Rozhovor s Mgr. Martinom Ďuriančikom, kandidátom na post poslanca zastupiteľstva BBSK.

Prečo ste sa rozhodli kandidovať?
Viete, často som aj ja nadával a bol nespokojný s tým, kam sa politika uberá. Nakoniec som však pochopil, že naozaj každý z nás, kto chce niečo zmeniť, by mal preto niečo urobiť.
3e3e4844-2Na začiatok treba ísť voliť, čo je najdôležitejšie. Dnes mladí ľudia a ľudia v produktívnom veku, ktorí sú znechutení z toho, že ich zasa raz niekto oklamal voliť nejdú. No a potom sa čudujú, že za nich rozhodujú iní ľudia . Ako to potom v našej spoločnosti vyzerá vidíme všetci okolo seba. Nenechajme rozhodovať iných, rozhodnime sa sami.
Chcem zmeniť to, ako to u nás v kraji, ale hlavne v okrese vyzerá. Lekári čo sú vo VÚC v zastupiteľstve veľmi často absentujú pre časovú náročnosť svojho povolania, čím pomáhajú svojou neprítomnosťou rôznym záujmovým skupinám (nevedomky) presadzovať ich záujmy.

Rozhodol som sa kandidovať, pretože mám dosť voľného času, aby som sa mohol plnohodnotne venovať aj práci poslanca. V našom okrese je potrebné urobiť množstvo práce hlavne pre deti a mladých. Urobiť ihriská, cyklotrasy, snažiť sa o využitie starých vlekoch v obciach, zriadiť fungujúce mikroregióny, ktoré by na svoje projekty mali väčšiu šancu uspieť v europrojektoch, než samotné obce.

Prezradíte nám niečo o sebe?
Narodil som sa v Brusne, v obci, kde rád chodím a mám tam celú rodinu. Neskôr sa moji rodičia presťahovali do Banskej Bystrice – na Fončordu, kde som vyrástol. Som rozvedený, mám dve úžasné dcéry Terezu a Emu. Pracoval som v Colnej správe tu v Banskej Bystrici. V súčasnosti pracujem ako externý konzultant pre najväčší internetový portál Azet.sk a vo svojej firme VILMON, s.r.o., kde poskytujem poradenstvo v oblasti spotrebných daní.

Čo by ste chcel zmeniť ?
Ako som spomínal, urobiť detské ihriská, dopravné ihriská, pretože sú to naše deti, ktoré sú na cestách najzraniteľnejšie, cyklotrasy pre cyklistov a korčuliarov, v obciach znovuobnoviť staré lyžiarske vleky, vybudovať malé kiná, ktoré by si na energie, poplatky za filmy a obsluhu zarobili. Nepotrebovali by sme aby to zarábalo, veď je to pre ľudí, stačí, aby to zarobilo na svoju prevádzku. Ceny by samozrejme boli prijateľné pre nás obyčajných ľudí. Treba rozvinúť turistický ruch, priviesť do okresu turistov, pretože aj to je jeden zo spôsobov ako zvýšiť zamestnanosť.

Myslíte, že sa Vám to podarí?
Verím, že áno. Verím, že u nás v okrese je stále dosť slušných, normálnych ľudí, ktorí majú svoje malé, ale aj veľké problémy, sú však z politiky sklamaní a otrávení, preto ak si títo ľudia nájdu 14.11.2009 chvíľu času, myslím, že sa nám to podarí.

Nám podarí?
Áno nám, nerobím to pre seba, ale pre moje deti, mojich priateľov a známych, ľudí ktorých bežne stretávam v našom meste a okrese. Pre zaujímavosť, súčasné zastupiteľstvo za posledné dva roky pre okres Banská Bystrica schválilo omnoho menej peňažných prostriedkov ako pre okresy Lučenec, Veľký Krtíš a Rimavská Sobota. Podotýkam, že Banská Bystrica má 8, teda najviac mandátov zo všetkých okresov z nášho VÚC. Pýtam sa, ako je to možné. Časť tých peňazí mala byť tu a pomôcť v našom okrese. Budem úprimný, nezaujímajú ma iné okresy, žijem tu, kandidujem tu a zaujímajú ma problémy ľudí okolo mňa. Ľuďom netreba prázdne sľuby, ale skutočné činy.

Zdroj: Bystricoviny.sk (RS), PR-článok