Víkendový skibus Šachtička bude premávať na Šachtičky aj tento rok

SPRÁVY
0 /

Od polovice januára do konca februára je k dispozícii pre všetkých milovníkov zimných športov tzv. skibus, ktorý bude obojsmerne premávať každú sobotu a nedeľu v týždni. Jazda smerom z Banskej Bystrice na Šachtičky alebo opačným smerom bude spoplatnená symbolickým jedným eurom.

„Sme Európske mesto športu a máme jedinečné športové stredisko blízko nášho mesta. Už minulý rok sme testovali niekoľko víkendov skibus a malo to výbornú odozvu u obyvateľov. Tento rok skibus začne premávať v spolupráci Mesta Banská Bystrica, SAD Zvolen a Oblastnej organizácie cestovného ruchu opäť a poskytne možnosť všetkým využiť jeho služby. Je to veľká pomoc pre tých, čo si netrúfajú odšoférovať auto a chcú lyžovať, bežkovať, alebo si len zájsť na krátku turistiku či stráviť voľné chvíle s rodinou v krásnej prírode v okolí nášho mesta,“

uviedol mestský poslanec Martin Turčan, ktorý stál pri zrode tejto myšlienky minulý rok.

sachticky1

Autobus bude premávať každú sobotu a nedeľu od 19. januára do 24. februára 2019. Prvá možnosť nastúpiť pre cestujúcich bude o 8:30 hod. na zástavke MHD na Námestí Slobody. Následne o 8:45 hod. na dolnej zástavke MHD na ulici Rudohorská a o 9:00 hod. vystúpia cestujúci na parkovisku Šachtičky.

Opačným smerom štartuje autobus zo Šachtičiek o 13:30 hod., stojí na Rudohorskej o 13:45 hod. a jeho trasa následne končí na Námestí Slobody o 14:00 hod. Dopravu zmluvne zabezpečuje SAD Zvolen.

plagat skibus

Autor: (dem), Foto: ilustračné