V súvislosti s výstavbou protipovodňových opatrení v Banskej Bystrici sa uzavrie most cez Hron

SPRÁVY
8 /

Motoristi v Banskej Bystrici si musia dať počas nasledujúcich letných dní pozor na obchádzku. Do konca augusta bude neprejazdný most na Hronskom predmestí.

Slovenský vodohospodársky podnik, š.p. v súvislosti s realizáciou stavby Banská Bystrica, ochrana intravilánu pred povodňami oznámil, že na základe žiadosti  zhotoviteľa stavby STRABAG dochádza pravdepodobne od stredy 15. júla 2020  v súvislosti s rozhodnutím  mesta Banská Bystrica k úplnej uzávierke miestnej komunikácie na Ulici Hronské predmestie pri objekte č. 12 v celkovej dĺžke 20 metrov.

„Na základe povolenia OÚ Banská Bystrica dochádza k úplnej uzávierke cesty II/591 v úseku od 0,000 do 0,115 ckm na ulici 9. mája v Banskej Bystrici. Uzávierka bude trvať do 31. augusta 2020,“

uviedol hovorca SVP Marián Bocák.

Obchádzková trasa je zabezpečená v smere do centra Banskej Bystrice  – Mičinská cesta, Golianova, Cesta k Smrečine, Štefánikovo nábrežie a v smere Uhlisko – Štefánikovo nábrežie, Ulica Pod Urpínom, 9. mája.

V čase uzávierky cesty č. II/591 bude most cez rieku Hron pri malej železničnej stanici Banská Bystrica – mesto, slúžiť ako obchádzková trasa v jednom smere jazdy pre motorové vozidlá s hmotnosťou do 3,5 t a súčasne nižšie ako 2,2 m, s dočasným otvorením prejazdu popod železničný most. Pre opačný smer jazdy ako aj vozidlá nad 3,5 t a vyššie ako 2,2 m je obchádzková trasa vedená cez križovatku Smrečina a následne cez miestne komunikácie na Uhlisku.

Vodiči motorových vozidiel by mali v inkriminovanom úseku sledovať nové dopravné značky.  Počas rekonštrukcie bude na dotknutých pozemných komunikáciách v Banskej Bystrici osadené prenosné dopravné značenie.

Zdroj: SVP, š.p., Foto: ilustračné a policajné