V pondelok sa začne s opravou cesty Na Zábave v Sásovej aj s jej uzáverou

SPRÁVY
6 /

Mesto Banská Bystrica pokračuje v letných mesiacoch v opravách miestnych komunikácií. Týka sa to nielen centra mesta, ale aj mestských častí.

Najbližšie sa bude opravovať cesta v starej Sásovej v ulici Na Zábave, kde poškodenú dlažbu nahradí asfaltový povrch. Hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová k tomu uviedla:

„Už budúci týždeň sa obnovy dočká aj ulica Na Zábave, kde budeme vymieňať dlažobné kocky za asfalt. V dňoch od 12. augusta 8:00 hod. do 18. augusta 20:00 hod. bude v tejto časti úplná uzávera v úseku od križovatky s ulicou Sásovská cesta po križovatku s ulicou Veterná. Aj napriek tomu, že úsek bude uzatvorený, obyvatelia sa obchádzkami dostanú všade. Ďakujeme za pochopenie.“

Tento rok na opravy ciest a chodníkov mestskí poslanci vyčlenili v rozpočte viac ako 1,7 milióna eur. Suma 600 tisíc eur bola určená na bežnú stavebnú údržbu miestnych komunikácií, predovšetkým na odstraňovanie výtlkov a lokálnych poškodení chodníkov. Z Fondu dopravnej infraštruktúry pôjde na opravy takmer 312 000 eur.

„Znížiť investičný dlh z minulosti nie je jednoduché, no som rád, že sme postúpili o krok vpred. Minulý rok sme obnovili dve dôležité cestné tepny – Zvolenskú cestu a Poľnú ulicu, čo zvýšilo komfort cestovania mnohým vodičom aj chodcom. Tento rok pokračujeme ďalej a slovo pri výbere majú aj samotní obyvatelia, ktorí sa kedykoľvek môžu obrátiť na svojich volených zástupcov. Každý obvod disponuje prostriedkami, ktoré sú určené na opravy miestnych komunikácií a aj na základe podnetov od Banskobystričanov potom poslanci vyberú úseky určené na opravu,“

podotkol primátor mesta Ján Nosko.

Autor: (tom) , Foto: Mesto BB a ilustračné