V Banskej Bystrici vznikla nová známka na podporu miestnych obchodníkov

SPRÁVY
1 /

Hlavnou myšlienkou ochrannej známky „Som BYSTRÝčan, a preto nakupujem tu!“ je podpora miestnych prevádzok v tejto náročnej dobe spôsobenej korona krízou formou spomínanej známky a vyvolanie pocitu lokálpatriotizmu smerom k zákazníkom.

„Označenie Som BYSTRÝčan, a preto nakupujem tu! vzniklo ako myšlienka podpory lokálnych podnikateľov, ktorí v našom okrese predávajú svoje produkty, tovary či ponúkajú svoje služby,“

vysvetľuje podstatu projektu Martin Turčan.

Táto známka a označenie nemá určovať ani kvalitu výrobku a ani známku dobrej a výhodnej ceny, ale má označiť miestne firmy a prevádzky a vyjadriť podporu lokálnym obchodníkom, ktorí dávajú prácu ľudom z nášho okresu a tu platia dane.

„V tejto dobe, kedy boli mesiace zavreté prevádzky kvôli karanténe spojenej s koronavírusom, sme si vedomí toho, že si musíme v našom meste a okrese navzájom pomáhať a podporiť náš lokálny trh, ktorý je kvalitný a dostupný ľuďom,“

hovorí Andrej Patráš.

Na to, aby podnikatelia mohli svoju prevádzku označiť touto známkou, musia spĺňať dve základné podmienky:

  1. Minimálne 65 % vlastníkov spoločnosti musí mať výhradne trvalé bydlisko v okrese Banská Bystrica a sídlo firmy taktiež v okrese Banská Bystrica(podnik môže mať prevádzky aj mimo BB, ale ZNAČKU dostane len na prevádzku v našom okrese).
  2. Minimálne 65 % zamestnancov na TPP musí mať trvalý pobyt v okrese Banská Bystrica.

Obidve tieto podmienky bude podnikateľ deklarovať podpisom čestného prehlásenia a následne podľa veľkosti prevádzky dostane podnik, či predajňa toto označenie. Veľkosť prevádzky je odstupňovaná od 50m² až nad 2 000 m² plochy.

Ak ste miestna spoločnosť a spĺňate požadované podmienky určite sa uchádzajte o túto značku lokálneho predajcu. Kontakty sú zverejnené na webstránke projektu www.somBYSTRYcan.sk.

Zdroj: Black Apple, Foto: ilustračné