Unikátne online parkovanie v bystrickej Europe ocenia najmä motoristi

SPRÁVY
2 /

Najväčšie nákupné a voľnočasové centrum v Banskej Bystrici predstavuje ako prvé na Slovensku novinku, ktorá poteší nejedného motoristu. Europa  pripravila prehľad parkovacích kapacít online. Voľné parkovacie plochy si teraz návštevníci centra môžu pohodlne zistiť ešte pred sadnutím za volant. V prípade plných kapacít sa tak môžu rozhodnúť pre inú alternatívu.

Modernizáciou v ústrety zákazníkom

Garážové aj strešné parkoviská v Europa Shopping Center prešli za uplynulé roky viacerými zmenami. V podzemnom parkovisku pribudla prehľadná svetelná signalizácia, ktorá umožní rozpoznať voľné parkovacie miesto aj z väčšej vzdialenosti.

Strešné parkovisko sa okrem rozšírenia plôch vynovilo o ďalšiu vstupnú rampu, ktorá zaisťuje plynulejší vstup. Možnosť preveriť dostupnosť parkovacích kapacít je pokračovaním v modernizácii, ktorá je v nákupnom centre nevyhnutná.

Neustále sa snažíme inovovať, je to našou prioritou z hľadiska komfortu a bezpečnosti návštevníkov. Sme radi, že s touto novinkou prichádzame ako prvé nákupné centrum na Slovensku. Pohodlné parkovanie totiž môže návštevníka príjemne prekvapiť a naopak, neodradí ho ani od ďalších návštev centra,“

vysvetľuje Michaela Čanecká, riaditeľka Europa SC.

Vyťaženosť stúpa počas sviatkov a akcií

Keďže je centrum najväčším nákupným a voľnočasovým strediskom pre širokú spádovú oblasť, a to aj mimo okresu Banská Bystrica, počas sviatkov, rozmanitých podujatí či atraktívnych období zliav, podliehajú parkoviská veľkému náporu návštevníkov.

Budeme veľmi radi, keď si naši návštevníci online prehľad osvoja. Pomôže to napokon všetkým, najmä v časoch maximálneho vyťaženia centra. Vtedy môžu motoristi využiť alternatívne parkoviská v blízkosti centra a vyhnú sa tak častej frustrácii z dlhých radov pred rampami,“

dodáva Čanecká.

Ohľaduplnosť zvyšuje komfort aj bezpečnosť

Medzi najčastejšie obmedzenia plynulého parkovania, vjazdu aj výjazdu z centra, patrí nízka miera tolerancie vodičov. Neoprávnené parkovanie mimo vyznačených plôch či nepozornosť pri kontrole lístka často spôsobujú obmedzenia iným návštevníkom centra.

Práve preto sú pred každým vstupom zvýraznené informácie ohľadom parkovania, ako aj upozornenie na dôkladnú kontrolu parkovacieho lístka. Na samotných lístkoch sa tiež nachádza aktualizovaný parkovací poriadok, ktorý je potrebné si prečítať, aby sme tak všetci mali rovnako príjemný zážitok z návštevy centra,“

uzatvára Michaela Čanecká.

Obe parkoviská disponujú parkovacími kapacitami aj pre hendikepovaných návštevníkov centra, miesta vyhradené pre motocykle nájdete v podzemnej garáži. Centrum v rámci svojho strategického ekologického prístupu plánuje v budúcom roku doplniť vstupy od Radvane, centra mesta a strešné parkovisko o nové stojany pre bicykle. Návštevníkov poteší až 30 nových bicyklových státí.

Online prehľad parkovacích kapacít si návštevníci môžu pozrieť na https://www.europasc.sk/parkovanie. Prvé 3 hodiny parkovania sú v centre zdarma. Podzemné garážové parkovisko má k dispozícií 243 parkovacích miest, ktoré sú označené svetelnou signalizáciou dostupnosti. Na strešnom parkovisku sa nachádza 465 státí.

Návštevníci kina si svoje lístky môžu validovať pri registračných pokladniciach kina. Tri hodiny zdarma sa im predĺžia o ďalšie dve hodiny. Pre vodičov elektromobilov je parkovisko prístupné aj v nočných hodinách povolením vjazdu po kontaktovaní SBS pracovníka.

Zdroj: Essence communications, Foto: ESC BB a ilustračné