TEDxUMB je tu už o pár dní, v predaji je posledných 10 lístkov

SPRÁVY
0 /

Podujatie TEDxUMB prinesie do Banskej Bystrice zvučné mená a inšpiratívne príbehy. Banská Bystrica zažije úžasnú atmosféru, ktorá so sebou nesie podnadpis „myšlienky hodné šírenia“. A to už za pár dní, v sobotu 9. novembra 2019. Posledných 10 lístkov čaká na svojich majiteľov na www.tedx.umb.sk.

Hlavný organizátor TEDxUMB Michal Mešťan uvádza:

 „TEDx je o myšlienkach hodných šírenia, o inšpirácii, o jedinečných príbehoch a v neposlednom rade poskytuje priestor na networking. Aj cez príbehy, ktoré odznejú na treťom ročníku TEDxUMB, chceme prispieť k rozvoju mladých ľudí na našej univerzite a zároveň aj k budovaniu lepších zajtrajškov pre našu generáciu.“

Na podujatí vystúpia:

Zuzana Dutková – Zvyky naše každodenné

Mete Seymen – Odvážte sa posunúť svoje hranice

Michal Matloň – Ako navrhovať naše domovy, kancelárie či obchodné domy tak, aby sme sa cítili lepšie a boli zdravší?

Alenta Petříková – Majú vaše baktérie depresiu?

Alžbeta Brozmanová Gregorová – Dobrovoľníctvo, téma pre univerzitu?

Ján Hargaš – Pohľad do kuchyne aktivistu

„Cena lístka je 20 eur, pričom cena zahŕňa okrem možnosti zažiť unikátne prezentácie a networking, aj stravu a množstvo ďalších darčekov. S registráciou netreba otáľať, pretože kapacita podujatia je obmedzená,“

dodáva Eva Ščepková, organizátorka TEDxUMB.

Viac informácií nájdete na webovej stránke tedx.umb.sk/2019 a na www.facebook.com/tedxumb1.

TED je nezisková organizácia oddaná podpore „myšlienok hodných šírenia“. V roku 1984 sa v Kalifornii konala prvá štvordňová konferencia a odvtedy TED neustále rastie a viacerými iniciatívami podporuje myšlienky, ktoré menia svet. Na konferenciách TED okrem iných už vystúpili aj Bill Gates, Al Gore či Sir Richard Branson.

V roku 2009 TED uvoľnil formát TEDx, kde x = nezávisle organizované podujatie, ako program miestnych, samostatne organizovaných akcií, ktoré umožňujú ľuďom stretnúť sa a spoločne zažiť atmosféru pripomínajúcu konferencie TED. Podujatia TEDx sú kombináciou živých vystúpení rečníkov a premietaných videí TEDTalks, ktorých účelom je podnecovať intenzívne diskusie a rozširovať obzory.

Zdroj: Eva Ščepková, Foto: ilustračné