FOTO, VIDEO: Strašidelné nástupištia autobusovej stanice sa dnes stali minulosťou

SPRÁVY
5 /

Keď sme 17. decembra monitorovali situáciu na starej autobusovej stanici, ktorej búranie bolo v plnom prúde, ešte stáli nosné konštrukcie nástupíšť i nedokončenej odbavovacej časti. V utorok 5. januára už nástupištia neexistovali.

Búranie bystrického strašidla – nedokončenej autobusovej stanice z roku 1983, napreduje míľovými krokmi. Aktuálne sa nám podarilo zachytiť zvalené stĺpy bývalého nástupišťa. Svedkovia nedávnej minulosti skončia rozdrvené strojmi ako prísada do betónu pre novú autobusovú stanicu, ešte predtým sa zo železobetónových konštrukcií separuje oceľová výstuž. Rovnako sa oddeľujú ďalšie materiály z búracích prác.

Onedlho zmizne celá konštrukcia starej autobusovej stanice z povrchu zemského. Stavbárov bude po odstránení povrchovej stavby čakať odstránenie základových konštrukcií, pretože novostavba bude mať aj podzemné podlažie.

Stavbyvedúci z dodávateľskej firmy pre náš portál uviedol:

„Práce pokračujú podľa harmonogramu. Najviac času nám zaberie separácia materiálov, keď zo železobetónových konštrukcií oddeľujeme výstuž, pričom betónová drva sa recykluje použitím pri betonáži nových prvkov na stavbe.“

V priebehu januára zmizne aj zostávajúca časť nedostavanej odbavovacej haly a stará autobusová stanica sa tak definitívne stane minulosťou. Faktom je, že najmä starší ľudia, ktorí sa občas zastavia pri oplotení stavby, tak trochu banujú za bývalou autobuskou, ktorú podľa nich stačilo opraviť. Možno si neuvedomujú, že bola v rukách súkromníka, ktorý do nej neinvestoval žiadne navyše peniaze a len  nedávno sa našiel nový investor.

Dopravnú časť novej autobusovej stanice po dokončení celého terminálu podľa zmluvy o budúcej zmluve odkúpi od investora Primum s.r.o. mesto. Nová stavba by mala byť hotová na jar 2017. Dovtedy budeme priebežne sledovať dianie na stavenisku.

 

Autor: (tom), Foto: FOTO+VIDEO : Mirka Chabadová