Športové hviezdy a futbalisti Dukly hemofilným deťom

SPRÁVY
0 /

Nedeľná Radvaň patrila športovcom a ich benefícii v prospech detí trpiacich hemofíliou (choroba zrážanlivosti krvi). Akciu zorganizovalo Slovenské hemofilické združenie v spolupráci s banskobystrickými športovými hviezdami – futbalistom Marekom Hamšíkom a hokejistom Michalom Handzušom.

img_4824-kopiaBenefičné podujatie „Športové hviezdy deťom Slovenska“ prinieslo zhruba 10 tisíc eur, ktoré sa použijú na detský rehabilitačný tábor pre hemofilikov v Turčianskych Tepliciach. Okrem Hamšíka a Demitru sa o to zaslúžili ďalšie športové hviezdy, ako Pavol Demitra, Ľubomír Višňovský, Tomáš Surový, Ladislav Nagy, Marek Čech, Miroslav Stoch, Kamil Kopúnek, Juraj Kucka a ďalší.

Títo skvelí hokejisti a futbalisti nastúpili pre hojnou diváckou kulisou na radvanskom ihrisku v exhibičnom futbalovom zápase proti tímu banskobystrickej Dukly. Zápas na 2×35 minút skončil remízou 3:3 a tak o víťazovi rozhodovali penalty. V nich bol úspešnejší výber športových hviezd 5:4, keď zaváhal Viktor Pečovský z Dukly.

Výsledok ne ihrisku však nebol taký dôležitý, ako význam celej akcie pre hemofilné deti a pekný zážitok prítomných divákov. Na svoje si prišli najmä deti, ktoré sa celé popoludnie zabávali pri množstve súťaží, ktoré pre ne pripravili organizátori. Minimálne vstupné bolo jedno euro, ale inak dobrovoľné. Všetkým prialo aj pekné počasie, hoci predpoveď tomu nenasvedčovala.

Išlo už o štvrtý ročník tohto sympatického podujatia pre zdravotne postihnuté deti. Je fajn, že jeho dušou sú naši známi športovci, ktorých môžeme obdivovať na futbalových či hokejových štadiónoch. Vidno, že majú nielen bojovné, ale aj dobré srdce.

img_4810

Pre deti bolo pripravených množstvo súťažných disciplín.

img_4824Mnohé z nich si odniesli podpis a fotku s niektorým zo svojich idolov (na fotografii  Marek Hamšík).

Zdroj: Bystricoviny.sk