Prieskum FOCUS: Vedie Hlas pred OĽaNO a SaS, v parlamente by bolo osem politických strán

SPRÁVY
0 /

Ďalší novembrový prieskum ukázal silnú pozíciu strany HLAS-sociálna demokracia, pokračujúci pokles hnutia OĽaNO a nárast SaS.  Výsledky aktuálnych volebných preferencií agentúry  Focus zverejnila TV Markíza v nedeľnej relácii Na telo.

Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v novembri, vyhrala by strana HLAS-sociálna demokracia so ziskom 19,1 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončilo hnutie OĽaNO s podporou 14 percent. Tretia by bola strana SaS s 12,1 percentami hlasov.

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza, ktorý sa uskutočnil medzi 18. a 25. novembrom 2020 na vzorke 1 004 respondentov.

„Nesmierne sú vážime vašu podporu a dôveru. Výsledky sú pre nás o to cennejšie, že len včera mal HLAS – sociálna demokracia svoj ustanovujúci snem. Vnímame výsledky prieskumov s veľkou pokorou, no zároveň ako jasný signál, že ľudia si želajú zmenu,“

reagoval na výsledky najnovšieho prieskumu predseda HLAS-sociálna demokracia Peter Pellegrini.

Do parlamentu by sa na ďalších miestach v poradí dostali strany SaS 12,1 %, ĽSNS 9,6 %, SMER-SD 9,5 %, Sme rodina 6,1 %, Progresívne Slovensko 5,9 % a KDH 5,1 %.

Naopak potrebnú 5 – percentnú hranicu na vstup do NR SR by neprekonali strany Za ľudí so 4,1 percentami hlasov, SMK (3,3 percenta), Dobrá voľba (2,8 percenta), Vlasť (2,4 percenta), SNS (2,2 percenta), Most-Híd (2,1 percenta) a Spolu s jedným percentom hlasov.

Víťazná strana Hlas-SD by v parlamente podľa prieskumu obsadila 35 kresiel, OĽANO 26 a SaS 22 kresiel. Smer a ĽSNS by v NR SR zastupovalo po 18 poslancov, PS aj Sme rodina by obsadili po 11 kresiel, KDH by získalo deväť kresiel.

Zdroj: TV Markíza a (tom), Foto: ilustračné