Pred Europou zhorelo včera auto

SPRÁVY
5 /

Včera podvečer horelo pred nákupným centrom Europa osobné vozidlo. Plamene podľa očitých svedkov siahali do výšky blízkeho nadjazdu.

21. decembra o 16:05 bol na Hasičskom záchrannom zbore v Banskej Bystrici nahlásený požiar. Pri príjazde jednotky bolo už auto v plameňoch. Išlo o osobné vozidlo Citroen Xsara Picasso a plamene údajne siahali takmer do výšky blízkeho nadjazdu. Vodičkou bola žena zo Zvolena, ale auto malo francúzsku štátnu poznávaciu značku a aj jeho majiteľ je občan Francúzska.

nehoda-europa1_bystricoviny

nehoda-europa-auto

Príčinou požiaru bola technická chyba motora. Foto: Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru

Hasiči zvládli celý zásah pomerne rýchlo, o 16:48 už mohli odísť späť na základňu. Pri nehode, ktorej príčinou bola technická závada na motore Citroenu, nebol nikto zranený, nemusela byť teda privolaná ani záchranná zdravotná služba. Vo vozidle neboli žiadni ďalší spolucestujúci a auto bolo po zásahu odtiahnuté na blízke parkovisko a bola privolaná odťahová služba. Bystricoviny.sk o prípade informoval mjr. Ing. Miroslav Podhradský, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Sisa Magurská), foto: Bystricoviny.sk (Miroslav Moravčík)