Parkujem ako pako s papučou na Námestí SNP

SPRÁVY
6 /

Neverili by ste, ako bezpečne sa dá parkovať priamo na banskobystrickom Námestí SNP aj s policajnou papučou. Dokonca niekoľko dní.

Už v piatok popoludní sme si všimli, že tesne pred značkou Pešia zóna smerom k Námestiu Š.Moysesa stojí biela dodávka FIAT s bystrickou ŠPZ-kou a policajnou papučou na pravom prednom kolese. Nebolo by na tom možno nič zvláštne, keby tam vozidlo s papučou nestálo aj na druhý deň v sobotu okolo poludnia, keď sme tadiaľ prechádzali, neveriac vlastným očiam. Aj keď nepoznáme presnú príčinu takéhoto dvojdňového odparkovania vozidla, je to prinajmenšom čudné.

Podľa predpisov môže mestská polícia nasadiť papuču na zle zaparkované vozidlo alebo ktoriace prekážku na ceste aj s udelením pokuty do 50 euro. V danom prípade bystrická dodávka FIAT parkuje s papučou už druhý deň na zelenom asfalte , čo však predpisy ďalej zrejme neriešia, iba ak by polícia nechala vozidlo na náklady majiteľa odtiahnuť, čo je ďalšia finančná „pálka“.

V každom prípade sa jedná o pomerne drahé parkovanie v centre mesta mimo vyznačených parkovacích miest, aj keď s bezpečnostným zariadením na kolese, aby majiteľovi niekto s jeho autom neodišiel…

Zdroj: Bystricoviny.sk