Parkujem ako pako pred mestským úradom

SPRÁVY
16 /

To, že na chodníku s vydláždenou plochou pred hlavným vstupom do banskobystrického mestského úradu parkujú autá, by možno nevadilo. Keby tu nebola osadená dopravná značka „Zákaz zastavenia“, na čo nás upozornil jeden z našich čitateľov.

Občas tu stojí auto primátora či významná návšteva. Počas výstavby VAVPARKING BB na ploche vedľa MsÚ, ktorá bola kedysi verejným parkoviskom, sa to dá pochopiť.

Avšak parkovanie za zákazovou značkou pred MsÚ sa v poslednom čase stáva skôr pravidlom, ako výnimkou. Nevedno, prečo sa nevyužíva interné parkovisko na nádvorí mestského úradu so zadným vstupom. Tam parkujú zamestnanci mesta a autá mestskej polície, pokiaľ nepoužijú parkovisko za budovou MsÚ so šikmým parkovaním na Triede SNP medzi garážami. Občania počas úradných hodín musia zaparkovať na platených miestach v okolí.

Možno by stačilo doplniť dopravnú značku „Zákaz zastavenia“ o doplnkovú tabuľku s údajom, kto tu má povolenú výnimku. Lebo inak si normálni ľudia môžu myslieť, že všetky zaparkované autá pred hlavným vchodom  do budovy mestského úradu porušujú dopravné predpisy, vrátane funkcionárov mesta. Ono to tak podľa dopravnej značky aj je a zákony platia pre každého.

Tento týždeň reagovala na túto situáciu už aj mestská polícia. Odniesol si to modrý Citröen, ktorý dostal papuču. Možno výstraha pre ostatných parkovania chtivých vodičov v zákaze zastavenia…