Parkujem ako pako: Keď polícia parkuje na mieste pre občanov

SPRÁVY
3 /

Do rubriky „Parkujem ako pako“ sme dostali zaujímavý podnet od nášho čitateľa. Pikantné je to, že sa jedná o parkovanie policajného auta na rezidenčnom parkovisku pre občanov.

„Už niekoľkokrát som videl policajtov parkovať na miestach, ktoré sú v rezidenčnej zóne len pre obyvateľov, ktorí v danej lokalite bývajú. Ak ide o policajný zásah, pochopím to, ale aj keď nebývam na Železničiarskej ulici pod Priorom, často tam vidím aj dve parkovacie miesta obsadené policajnými autami,“

píše Michal.

Faktom je, že na Železničiarskej ulici spájajúcej Robotnícku a ČSA, je vyznačená  rezidenčná s parkovaním iba pre obyvateľov s rezidenčným preukazom  bývajúcich na tejto ulici. Keďže polícia má svoje vlastné parkovisko pred budovou Obvodného oddelenia PZ Banská Bystrica – východ na ČSA 22, je naozaj nepochopiteľné, prečo niektoré policajné autá parkujú v rezidenčnej zóne pre občanov.

Náš čitateľ k tomu dodáva:

„Inak proti policajtom nemám nič, len mi to príde trochu smiešne, že majú kopec svojich voľných miest plus vždy môžu zastať na normálnom platenom parkovisku, no mali by to asi o 20 m ďalej, ako keď parkujú takto. Bežný človek keď tam zastane bez rezidenčnej karty na 5 minút, tak mu dajú papuču.“

Spýtame sa  na mestskom úrade i mestskej polícii, či je to normálna situácia a ako sa to dá riešiť. Vadiť by to malo najmä obyvateľom Železničiarskej ulice, pretože tie parkovacie miesta sú určené práve pre nich.

Zdroj: Bystricoviny.sk