Ozbrojená lúpež v herni na Fončorde

SPRÁVY
0 /

Banskobystrická polícia pátra po neznámom lupičovi, ktorý zo stredy na štvrtok 28.júla prepadol herňu na ulici Družby na Fončorde.

lupez1V tejto veci už začal policajný vyšetrovateľ v Banskej Bystrici trestné stíhanie za zločin lúpeže K spáchaniu tohto trestného činu došlo vo štvrtok 28.júla 2011 v skorých ranných hodinách v herni na ulici Družby v Banskej Bystrici. Podľa hovorkyne KR PZ v Banskej Bystrici Márii Faltániovej doposiaľ nestotožnený páchateľ vo veku asi 40 rokov v šiltovke a okuliaroch okolo štvrtej hodiny rannej vošiel do herne ako zákazník. Približne polhodinu hral na automatoch. Neskôr prišiel k pultu, kde štvrťhodinu stál, prehľadávajúc si vrecká a ruksak.

Krupiér ho následne dvakrát vyzval, aby herňu opustil. Po týchto výzvach vytiahol spod bundy krátku strelnú zbraň čiernej farby a namieril ju na krupiéra, pričom ho vyzval, aby mu dal všetky peniaze. Potom prešiel za pult. Keď mu krupier vyložil peniaze na pult, prinútil ho ľahnúť si na podlahu dolu tvárou. Ruky mu zviazal pevnou umelohmotnou páskou za chrbtom a prehľadal prevádzku herne. Našiel ešte peňaženku a ďalšiu hotovosť, všetko si zobral.

Približne o 5:00 hod. páchateľ z herne odišiel. Krupiér nie je zranený. Lupič spôsobil prevádzkovateľovi herne škodu okolo dvetisíc eur. Polícia zahájila pátranie po neznámom páchateľovi . Za ozbrojenú lúpež mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Ak má ktokoľvek nejaké informácie, ktoré môžu pomôcť polícii odhaliť páchateľa tejto lúpeže, môže ich oznámiť na najbližšom útvare Policajného zboru alebo zavolať na linku tiesňového volania č. 158.

Zdroj: KR PZ BB