Oprava parkoviska pred VÚB a rekonštrukcia budovy policajného oddelenia na Okružnej

SPRÁVY
10 /

Mesto Banská Bystrica a Krajské riaditeľstvo PZ v Banskej Bystrici informujú občanov o dočasných zmenách na parkovisku pred VÚB resp. na Obvodnom oddelení PZ Banská Bystrica – západ.

Oprava parkovacích plôch pred VÚB

 Správca miestnych komunikácií mesta Banská Bystrica bude v dňoch od 29. do 30. novembra 2019 zabezpečovať lokálne opravy parkovacej plochy na Námestí slobody pred VUB.

Z uvedeného dôvodu bude parkovisko uzatvorené od štvrtka 28. novembra do nedele 1. decembra 2019 do večerných hodín. Príjazdová komunikácia k parkovacej ploche bude uzatvorená od piatka  29. novembra 2019 od 18:00 hod., avšak už počas dňa bude dopravný režim na nej obmedzený.

V týchto dňoch odporúčame vodičom využiť parkovacie plochy na Námestí slobody pred alebo za Domom kultúry,“

uviedla hovorkyňa primátora mesta Dominika Mojžišová.

Napriek tomu, že mesto je stále v súdnom spore o vlastníctvo tohto parkoviska s VUB, a.s. vzhľadom k zlému stavu jeho povrchu a k potrebe zachovania parkovacích plôch v širšom centre mesta sme sa samospráva rozhodla parkovisko opraviť, aby motoristickej verejnosti umožnila jeho bezpečné využitie. Po vykonaní opráv bude na tejto parkovacej ploche opäť zavedené platené parkovanie.

Presťahovanie Obvodného oddelenia PZ BB západ

Z dôvodu rekonštrukčných prác bolo Obvodné oddelenie Policajného zboru Banská Bystrica – západ, so sídlom na Okružnej ul. č. 18 v Banskej Bystrici, dočasne presťahované na adresu: Kremnička 53, Banská Bystrica, bývalá administratívna budova Dopravného podniku mesta Banská Bystrica (vozovňa trolejbusov).

„Na novej adrese budú občanom poskytované všetky služby od 28. novembra 2019. Telefonický kontakt zostal nezmenený – 0961603765, 048/4133333,“

informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

 

Autor: (dem), Foto: ilustračné